Ліга конференцій. «Дніпро-1» у стиковому раунді поступився АЕКу на Кіпрі

Український «Дніпро-1» стартував у першому раунді плей-оф Ліги конференцій гостьовим поєдинком проти кіпрського АЕКу.

Підопічні Олександра Кучера посіли другу сходинку в групі Е Ліги конференцій, тож у свій дебютний сезон у єврокубках продовжили боротьбу у весняній частині турніру. У стиковому раунді плей-оф чорно-жовтим випало зустрітися з добре знайомим українським уболівальникам АЕКом. Саме команда з Ларнаки вибила «Дніпро-1» у кваліфікації Ліги Європи, а потім змагалася з київським «Динамо» у груповій стадії ЛЄ.

Для дніпрян це був перший офіційний матч 2023 року. При цьому тренер одразу кинув у бій бразильських новачків — Хайнера та Пеглоу. Ці фактори вплинули на гостей, адже на старті кіпрського поєдинку домінував АЕК. Кількох небезпечних ударів завдав Трічковський, а Лопеш, зачепившись у штрафному, узагалі поцілив у поперечину. На 22-й хвилині дніпряни відповіли заблокованим ударом Довбика після прострілу Амаша. Надалі гра проходила без моментів біля обох воріт аж до перерви.

Фото scdnipro1.com.ua

У другому таймі команди грали на рівних. Спочатку Валеф парирував удар Фаража в «дев’ятку», потім Довбик перевірив Пірича після кутового. На 58-й хвилині із чудової позиції повз ціль пробив Фараж, потім у площину влучив Гуцуляк. Згодом у кіпріотів неточними ударами відзначилися Яколиш, Гарсія та Ніколич, а у «Дніпра-1» класний момент після скидки Довбика не використав Піхальонок — урятував Пірич.

І все ж на 84-й хвилині АЕК таки забив — Гарсія замкнув подачу Густаву зі стандарту. Більше того, невдовзі Валефу довелося рятувати після удару Ніколича. У підсумку дніпряни поступилися на Кіпрі — 0:1. Матч-відповідь пройде 23 лютого у словацькому Кошице на стадіоні «Кошицька футболова арена».

Фото scdnipro1.com.ua

У складі «Дніпра-1» у матчі взяли участь гравці, які викликалися на останній збір національної команди: Сарапій, Піхальонок (замінений на 89-й хвилині), Довбик (замінений на 89-й хвилині).

Ліга конференцій. Стиковий раунд. Перший матч

АЕК (Кіпр) — «Дніпро-1» (Україна) — 1:0 (0:0)

Гол: Гарсія (84).

АЕК: Пірич, Росалес, Мілічевич, Томович, Гарсія, Понс, Густаву (Гонсалес, 90+2), Фараж (Енглезу, 90+2), Трічковський (к) (Ніколич, 65), Яколиш (Касас, 88), Лопеш (Оєр, 88).

Запасні: Тумбас, Стіліанідіс, Кіпрос, Наум, Андреу, Мамас.

Тренер: Хосе Луїс Ольтра.

«Дніпро-1»: Валеф, Хайнер, Сваток (к), Сарапій, Амаш (Горбунов, 46), Бабенко, Рубчинський (Танчик, 58), Гуцуляк, Піхальонок (Когут, 89), Пеглоу (Бланко, 46), Довбик (Назаренко, 89).

Запасні: Рибак, Кінарейкін, Кононов, Адамюк.

Тренер: Олександр Кучер.

Арбітр: Якоб Кехлет (Данія).

Попереджені: Гарсія (40) — Амаш (20), Танчик (59), Кучер (90+4, не на полі).

16 лютого. Ларнака. АЕК-Арена.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.08.2023 21:36

Ліга конференцій. «Дніпро-1» у меншості зіграв унічию зі «Спартаком» у Трнаві

«Дніпро-1» продовжив свій шлях у єврокубках, зігравши у сл...

17.08.2023 22:59

Ліга Європи. «Дніпро-1» вибув до Ліги конференцій, а «Зоря» зіграє зі «Славією»

У матчі-відповіді третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи «...

Підписатися на новини