Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із перемоги над «Ренном»

Донецький «Шахтар» стартував у першому раунді плей-оф Ліги Європи домашнім поєдинком проти французького «Ренна», який проходив у Варшаві.

Підопічні Ігора Йовічевича посіли третю сходинку в групі F Ліги чемпіонів і перемістилися в Лігу Європи. Там вони розпочали свій шлях зі стикового раунду плей-оф, де їм випало зустрітися з «Ренном», який, до слова, грав в одній групі ЛЄ з київським «Динамо». Через російське вторгнення гірники змушені були приймати суперника у Варшаві.

Для «Шахтаря» це був перший офіційний матч 2023 року, що, втім, не особливо вплинуло на гру української команди. Як і відсутність Мудрика, який узимку став гравцем лондонського «Челсі». Так, на 11-й хвилині рахунок відкрив Криськів, який і замінив Михайла на лівому фланзі атаки. Михайліченко підключився з флангу і з гострого кута не переграв Манданда, проте Дмитро першим устиг на добивання. 1:0.

Після цього м’ячем заволодів «Ренн», а Трубіну довелося виручати після штрафного від Буріжо та виходу сам на сам внаслідок помилки Бондаренка Токо Екамбі. Однак наприкінці першого тайму «Шахтар» подвоїв перевагу — Бондаренко реалізував пенальті за фол Угочукву на Коноплі. 2:0.

Фото uefa.com

На початку другого тайму гірники мали момент, але надалі в основному оборонялися. Трубіну довелося виручати після небезпечних ударів Буріжо і Труффера, проте на 59-й хвилині «Ренн» таки відіграв один м’яч. Доку виконав подачу з лівого флангу, а Токо Екамбі замкнув дальню стійку. 2:1.

«Шахтар» відповів ударом Степаненка над поперечиною після корнера та невлучною спробою Зубкова з підбору. Надалі в «Ренна» небезпечних моментів не виникало, тоді як його захисник на 83-й хвилині завадив забити Сікану.

Фото uefa.com

У підсумку гірники втримали мінімальну перевагу та здобули перемогу на власному полі. Матч-відповідь пройде 23 лютого в Ренні на стадіоні «Роазон Парк».

У складі «Шахтаря» в поєдинку взяли участь гравці, які викликалися на останній збір національної команди: Трубін, Бондар, Матвієнко, Михайліченко (жовта картка), Степаненко (жовта картка), Зубков (жовта картка).

Ліга Європи. Стиковий раунд. Перший матч

«Шахтар» (Україна) — «Ренн» (Франція) — 2:1 (2:0)

Голи: Криськів (11), Бондаренко (45+1, з пенальті) — Токо Екамбі (59).

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Бондар, Матвієнко, Михайліченко, Степаненко (к), Зубков, Бондаренко, Судаков, Криськів (Петряк, 77), Траоре (Сікан, 77).

Запасні: Шевченко, Пятов, Джурасек, Келсі, Топалов, Тейлор, Фарина, Назарина, Козік, Ракіцький.

Тренер: Ігор Йовічевич.

«Ренн»: Манданда, Спенс, Омарі, Белочан, Труффер, Доку (Салах, 71), Буріжо (к), Угочукву (Сантамарія, 77), Токо Екамбі (Маєр, 77), Калімуендо-Муїнга (Мелінг, 86), Гуїрі (Д. Дуе, 71).

Запасні: Алемдар, Сален, Родон, Теат, Ву, Таїт, Г. Дуе.

Тренер: Бруно Женезіо.

Арбітр: Ірфан Пельто (Боснія і Герцеговина).

Попереджені: Степаненко (40), Михайліченко (85), Зубков (85) — Буріжо (43), Угочукву (57), Омарі (85).

16 лютого. Варшава. Стадіон Війська Польського.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
30.08.2024 14:42

Жеребкування Ліги Європи. «Динамо» дізналося суперників в основному раунді

Сьогодні, 30 серпня відбулося жеребкування загального етапу Ліги Європ...

30.08.2024 13:00

Ліга Європи. ЛАСК Максима Таловєрова перебрався до Ліги конференцій

У матчі-відповіді плей-оф раунду відбору Ліги Європи австрійський ЛАСК...

30.08.2024 10:00

Сьогодні «Динамо» дізнається своїх суперників в основному раунді Ліги Європи

Сьогодні, 30 серпня о 14:00 за київським часом розпочнеться жеребкуван...

17.08.2024 12:00

Українські арбітри працюватимуть на матчі плей-оф раунду Ліги Європи-2024/2025

На першому матчі плей-оф раунду Ліги Європи-2024/2025 «Брага&raq...

Підписатися на новини