2023: що чекає на жіночу збірну України з пляжного футболу в новому році

Головний тренер жіночої збірної України з пляжного футболу Юрій Клименко поділився планами нашої команди на нинішній сезон.

2023 року жіноча збірна України з пляжного футболу візьме участь мінімум у трьох великих турнірах. Про плани підготовки та завдання на сезон офіційному сайту УАФ розповів наставник наших дівчат Юрій Клименко.

«Ми плануємо зібрати команду приблизно 15 травня. Сподіваюся, що вирушимо на тижневий навчально-тренувальний збір до Польщі або Туреччини. Запросимо туди не тільки дівчат з основного складу, але й потенційних кандидаток до збірної. Я залучив до загального списку ще п'ятьох гравців, адже минулого року в нас зі складом були певні проблеми. Хочемо переглянути новачків на зборі. У разі ж, якщо із тренуваннями за кордоном нічого не вийде, будемо працювати в Києві», — розповів керманич нашої команди.  

Найголовніші змагання цього сезону очікують збірну України влітку. Спершу синьо-жовті випробують свої сили на Європейських іграх 2023 року в Кракові, що проходитимуть із 26 червня до 1 липня. Потім із 5-го до 9 липня на підопічних Юрія Клименка чекає відбірний турнір Євроліги-2023.

«Днів за 10 перед Європейським іграми зробимо вже загальний збір, куди запросимо всіх дівчат, на яких можемо розраховувати як на цьому турнірі, так і в Євролізі. Стартує сезон змаганнями в Кракові, а потім відразу за три дні розпочнеться відбір Євроліги-2023 в Назаре. Після цього в нас буде три-чотири дні відпочинку в Києві, і далі заплановано навчально-тренувальний збір уже перед Всесвітніми пляжними іграми», — наголосив наставник синьо-жовтих. 

Отже, потім на українок чекає участь у II Всесвітніх пляжних іграх, що проходитимуть із 6-го до 12 серпня на індонезійському острові Балі.

«27—28 липня ми плануємо відбути на Балі, де проведемо п'яти-шестиденний адаптаційний збір. Адже це зовсім інший часовий пояс зі специфічними кліматичними умовами. Після цього ми повернемося до Києва й у випадку, якщо вийдемо до фінальної частини Євроліги, вирушимо на Сардинію й там змагатимемося за медалі», —  підкреслив Юрій Клименко.

Отже, завершенням офіційного сезону для жіночої збірної України може стати фінальна частина Євроліги, що триватиме 23—27 серпня.

«Крім цих змагань, у нинішньому сезоні ми ще теоретично можемо взяти участь у представницькому міжнародному турнірі в Греції та, як і минулого року, у Neom Beach Soccer Cup у Саудівській Аравії. Але тоді ми фактично грали на ньому другим складом. Цьогоріч же, якщо нас запросять, поїдемо в більш збалансованому складі й поборемося за перемогу. 

Щодо загальних цілей на сезон, то команда рухається до максимальних завдань поступово. Позаторік наша новостворена збірна розігрівалася в євролігових змаганнях, минулого року ми вже відчули смак перших перемог над топовими командами та досягли поставлених завдань на сезон, а цього, якщо буде збалансований склад і не буде перешкод для проведення якісних зборів, завдання будуть лише найвищі», — зазначив тренер.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.01.2024 16:01

Жіноча збірна України з пляжного футболу продовжує перебувати в топ-3 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) уперше у 2024 році онови...

14.12.2023 13:01

2023: підсумки року для жіночої збірної України з пляжного футболу

2023 року жіноча збірна України з пляжного футболу взяла участь у двох...

06.10.2023 15:04

Юрій Клименко: «Євроліга стала для нас стимулом до визначної перемоги в Кубку чемпіонів світу»

Головний тренер жіночої збірної України з пляжного футболу та команди...

Підписатися на новини