Антракт у Vbet Лізі: спаринги в Туреччині, трансфери Мудрика та Циганкова, іноземний тренер «Металіста»

До вашої уваги — останні новини із життя клубів української Vbet Ліги під час зимової перерви в елітному дивізіоні.

«Дніпро-1», який зараз очолює турнірну таблицю, на турецькому зборі зіграв проти тбіліського «Динамо» (3:3), узбекистанського «Пахтакору» (3:0), польського «Ракува» (3:1), вірменського «Пюніка» (3:1). Далі заплановано матчі проти чорногорської «Сутьєски» (29 січня), словенської «Мури» (2 лютого), латвійської «Ауди» (7 лютого). Новачками команди стали бразилець Хайнер і костариканець Матарріта, подовжено контракт зі Сватком.

Головною новиною зі стану «Шахтаря» став трансфер Михайла Мудрика в англійський «Челсі». У межах спарингів у Туреччині гірники поступилися віденській «Аустрії» (1:2) та зіграли внічию зі словенським «Копером» (2:2). Попереду — матчі з болгарським «Лудогорцем» (31 січня), словенським «Марибором» (1 лютого), боснійським «Сараєвом» (8 лютого), тбіліським «Динамо» (8 лютого).

Вирішило не відставати від донеччан київське «Динамо»перейшов у «Жирону» його лідер Віктор Циганков. У Туреччині біло-сині зіграли з віденським «Рапідом» (0:4), також плануються поєдинки зі словенським «Марибором» (28 січня), «Аустрією» з Лустенау (31 січня), болгарським «Лудогорцем» (3 лютого), македонською «Шкендією» (6 лютого). Кияни пролонгували контракт із Назаром Волошиним, повернувся з угорського «Фехервару» Лєднєв. Водночас Алібеков орендований «Львовом», а Кулач став гравцем азербайджанської «Зіри».

Фото gironafc.cat

«Зоря» на турецькому зборі зіграла з болгарським «Локомотивом» (0:1), словенським «Копером» (1:0) та болгарським «Септемврі» (3:2). На 29 січня заплановано спаринги з «Ардою» (Болгарія) та «Академією Пандєва» (Північна Македонія).

«Олександрія» в Туреччині поступилася косовському клубу «Балкані» (2:5), на 28 січня заплановано зустріч з алжирською «Кабалією». Залишив команду голкіпер Білик.

«Колос» готується до турецького збору (31 січня — 24 лютого), де планує зіграти сім спарингів. Ковалівці повідомили про перехід бразильця Ренана у боснійський «Сараєво».

20 січня до Туреччини вирушив «Металіст 1925». Харків’яни вже зіграли із сербськими «Радничками» (0:0). 30 січня буде гра проти «Хебиру» (Болгарія), 3 лютого — проти «Гостивару» (Північна Македонія), 7 лютого — проти «Колхеті-1913» (Грузія), 14 лютого — проти АГМК (Узбекистан). Залишили команду Зубков і Дудік.

«Кривбас» на турецькому зборі зіграв із болгарським «Хебиром» (1:2) та македонською «Стругою» (1:1). Попереду — поєдинки з косовською «Дрітою» (30 січня), болгарським «Септемврі» (2 лютого), молдовським «Шерифом» (8 лютого), узбекистанським «Нефтчі» (9 лютого). Залишив команду хорват Ловрич.

Вирушила до турецької Антальї «Ворскла», яка вже зіграла з косовським «Дюкаджині» (1:2) та сербським «Напредаком» (0:1). 28 січня підопічні Віктора Скрипника зіграють із польською «Лодзю», а потім візьмуть участь у BGV Winter Cup, де їхніми суперниками будуть «Полісся» (6 лютого), естонська «Левадія» (11 лютого) та «Верес» (15 лютого). Подовжено контракт із Крупським, а македонець Тотре відправився в оренду — на батьківщину в «Шкендію».

«Верес» перед тим, як вирушити до Туреччини, обіграв команду U-19 — 6:0. Як і «Ворскла», підопічні Юрія Вірта виступлять на BGV Winter Cup: 7 лютого зіграють із «Левадією», 10-го — з «Поліссям», 15-го — з полтавцями. Також рівняни запланували спаринги з вірменським «Пюніком» (4 лютого), латвійською «Валмієрою» (18 лютого) та киргизьким клубом «Абдиш-Ата» (24 лютого).

Фото fcmetalist.com.ua

В. о. головного тренера «Металіста» став сербський спеціаліст Периця Огненович. При цьому колишній наставник Олег Ратій продовжить роботу в тренерському штабі. 21 січня харків’яни вирушили до Туреччини, де вже зіграли з польським «ГКС Катовице» (0:1). Попереду — спаринги з болгарським «Локомотивом» (28 січня), боснійським «Тузла Сіті» (31 січня), кутаїським «Торпедо» (3 лютого), узбекистанською «Согдіаною» (7 лютого).

«Рух» вирушив до Хорватії, де зіграє проти словацького ДАКу (28 січня), австрійського «Штурму» (31 січня), словенського «Домжале» (4 лютого). Колишній наставник жовто-чорних Іван Федик буде обіймати посаду директора з футболу, а директором клубної академії став Юрій Бакалов. Новачком львів’ян став бразилець Джеферсон, повернувся до команди його співвітчизник Едсон, завершено співпрацю з Бойчуком.

«Минай» назвав суперників на турецькому зборі: 29 січня — «Спартак» (Болгарія), 1 лютого — «Подбескідзе» (Польща), 4 лютого — «Сараєво» (Боснія і Герцеговина), 9 лютого — «Вележ» (Боснія і Герцеговина), 12 лютого — «Насаф» (Узбекистан), 15 лютого —  «Мактарал» (Казахстан), 16 лютого — «Ауда» (Латвія).

Розпочав підготовку в Туреччині «Інгулець». У петровців у планах поєдинки з болгарським «Берое» (30 січня), польським «Подбескідзе» (2 лютого), македонським «Македонія Гьорче Петров» (6 лютого), молдовським «Петрокубом» (9 лютого), казахстанським «Аксу» (11 лютого). Лави команди поповнив екс-голкіпер «Олександрії» Білик.

15 січня в контрольній грі «Чорноморець» здолав «Реал Фарму» — 4:1. Потім одесити виручили до Туреччини, де вже зіграли з болгарським «Спартаком» (1:1) та сербським «Нові Пазар» (0:2). На 29 січня заплановано спаринги з косовським «Малішевом» та узбекистанським «Локомотивом». Новачком команди став Задоя.

«Львів» підписав екс-голкіпера збірної України Рибку, Дитятьєва, Есеолу, орендував у «Динамо» Алібекова. Натомість залишили «містян» Нич, Бойко та Васильєв. Новим тренером воротарів став Микола Медін. На домашньому зборі підопічні Олега Дулуба зіграли з «Рухом» U-19 (1:2) та «Львовом» U-19 (0:0). 28 січня львів’яни вирушать до Туреччини, де тренуватимуться до 25 лютого.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 20:05

Vbet Ліга. «Шахтар» здобув вольову перемогу над «Зорею»

Сьогодні, 22 квітня відбулися заключні три поєдинки 25-го туру чемпіон...

21.04.2024 19:54

Vbet Ліга. «Динамо» розгромило «Полісся» й наблизилося до «Шахтаря»

Сьогодні, 21 квітня відбулися ще три поєдинки 25-го туру чемпіонату Ук...

20.04.2024 20:19

Vbet Ліга. Перемоги «Кривбасу» та «Колосу» на виїзді

Сьогодні, 20 квітня в Одесі й Полтаві відбулися два стартові поєдинки...

18.04.2024 17:46

Vbet Ліга. «Шахтар» у перенесеному матчі 10-го туру обіграв «Зорю»

Сьогодні, 18 квітня відбувся перенесений поєдинок 10-го туру чемпіонат...

Підписатися на новини