Головний тренер збірної Північної Македонії Благоя Мілевський: «Україна грає в сучасний привабливий футбол незалежно від суперника»

Головний тренер збірної Північної Македонії, яка є суперником України у відборі Євро-2024, розповів про перспективи своєї команди в нашій групі.

Наставник збірної Північної Македонії Благоя Мілевський підбив підсумки 2022 року й оцінив можливості команди у кваліфікації Євро-2024. Про це повідомляє офіційний сайт Футбольної федерації Північної Македонії.

«Потрапити на великий турнір — мрія кожної національної збірної. Група, в якій ми опинилися, пекельно важка, але водночас це великий виклик для всіх нас.

Ми обіграли Італію в Палермо, причому цей матч був для неї чи не найважливішим у новітній історії, а після провалу з Північною Македонією італійці вдруге поспіль пропустили чемпіонат світу. Вони будуть надзвичайно мотивовані помститися нам.

Англія — топ-збірна, Гарет Саутгейт чудово працює з надзвичайно талановитою командою. Англійці мають у складі багато гравців молодіжної збірної і зараз жадають великих перемог. Однак ми повинні бути готовими до того, що нас чекає.

Мальта — це команда, яка постійно прогресує і стає дедалі конкурентоспроможнішою. Це підтверджують її останні результати.

Україна — міцна, велика команда. Українці грають у сучасний привабливий футбол незалежно від суперника. Це ми побачили в очному матчі на чемпіонаті Європи 2020 року.

Нам має бути зрозуміло, що всі суперники вже розглядають Північну Македонію крізь іншу призму, прагнучи перемогти нашу команду. Але футболісти боролися за цей статус і вихід на чемпіонат Європи й добре провели відбірні матчі до чемпіонату світу — й особливо дві дуелі плей-оф, із перемогою над чинним чемпіоном Європи Італією й фінальним поєдинком проти Португалії.

Фаворити постійно змінюються, і виграти будь-який матч непросто. Ми побачили, що навіть на ЧС дуже сильні збірні не виправдали всіх очікувань. У сучасному футболі, якщо ми хочемо досягти мети, необхідно не тільки бути на потрібному рівні, а набагато більше. 

Мені важливо, щоб усі були здорові, хоча я розумію, що ми не можемо повністю на це впливати. Я постійно спілкуюся з гравцями про їхній стан і форму в клубах. Вони знають, що тільки повністю підготовлені виконавці можуть бути конкурентоспроможними. Протягом усього цього періоду ми будували взаємну довіру, і я вважаю, що ми зрозуміли, що команда вища за кожного й що ми всі повинні бути саме командою. Ми маємо підтвердити це в найближчих матчах», — сказав Благоя Мілевський.

Нагадаємо, 9 жовтня у Франкфурті-на-Майні відбулося жеребкування кваліфікації чемпіонату Європи 2024 року, за підсумками якого збірна України потрапила до групи С, де зустрінеться з Італією, Англією, Північною Македонією та Мальтою. У гостях із Північною Македонією синьо-жовті зіграють 16 червня, а вдома — 14 жовтня 2023 року. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
29.03.2024 10:03

Георгій Судаков: «Для мене це буде особливе Євро, і я вже неймовірно чекаю на нього»

Півзахисник збірної України Георгій Судаков прокоментував вихід нашої...

28.03.2024 14:37

Олександр Зінченко: «Я сам не можу повірити, що це буде наше третє Євро»

У фінальному поєдинку плей-оф кваліфікації Євро-2024 збірна України зд...

27.03.2024 01:03

Розпочинається продаж квитків на Євро-2024 для вболівальників збірної України

Збірна України пройшла кваліфікацію Євро-2024, тож сьогодні відкриєтьс...

Підписатися на новини