За підтримки УАФ в Ужгороді відбувся другий благодійний поєдинок «Футбол заради перемоги»

В Ужгороді на стадіоні «Авангард» відбувся благодійний матч «Футбол заради перемоги», в якому взяли участь команди зірок шоу-бізнесу та легенд українського футболу.

Подібний захід, організаторами якого виступили ГО «Ліга життя», Українська асоціація футболу, Закарпатська обласна військова адміністрація, Закарпатська асоціація футболу, Ужгородська міська рада та ФК «Минай», відбувається цього року вже вдруге. Зібрані кошти підуть на закупівлю необхідного спорядження для воїнів Збройних сил України. 

Фото zaf.org.ua

На головній арені краю зібралися Мирон Маркевич, Владислав Ващук, Станіслав Медведенко, Василь Вірастюк, Степан Казанін, Олександр Горяїнов, КилимМен із гурту Kalush, Євген Селезньов, Тарас Михалик, Володимир Єзерський, Катерина Нікітіна та інші відомі українські тренери, спортсмени, гумористи, ведучі, співаки, аби за допомогою гри мільйонів підтримати наших воїнів. У складі однієї з команд на поле вийшов і голова ОВА Віктор Микита. До учасників матчу на стадіоні також доєдналися перші віце-президенти УАФ Вадим Костюченко й Анатолій Демяненко та актив обласної асоціації футболу. 

Фото zaf.org.ua

Метою своєї участі в матчі команди обрали «Збір на авто» (синьо-жовта форма) та «Збір на дрон» (жовто-синя). Їхніми наставниками виступили тренер національної збірної України Олександр Шовковський та перший віце-президент УАФ Олексій Михайличенко відповідно. 

Вивели гравців на зелений газон вихованці дитячо-юнацької футбольної школи «Минай» та СДЮСШОР (Ужгород), а також діти загиблих воїнів з Ужгорода. На знак пошани до героїв було оголошено хвилину мовчання. 

Фото zaf.org.ua

Перед початком поєдинку відома співачка Поліна Дашкова виконала Гімн України. Основний час матчу завершився бойовою нічиєю — 6:6. Післяматчеві пенальті краще пробили футболісти команди «Збір на дрон». Загальний рахунок — 10:9 на їхню користь.

Протягом футбольного свята діяв благодійний ярмарок. Усі виручені на ньому кошти також буде спрямовано на підтримку воїнів. Крім того, серед зареєстрованих глядачів було розіграно футболку з автографами учасників футбольної зустрічі. 

Фото zaf.org.ua

Як зазначив після матчу перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко, такі благодійні заходи надзвичайно важливі і для підтримки ЗСУ, і для гуртування футбольної спільноти. «Ми продовжуємо грати у футбол, підтримувати різноманітні футбольні заходи й благодійні матчі по всій Україні й демонструємо тим самим свою незламність перед ворогом — незламність усієї України. Але не менш важливо за допомогою футболу підтримувати наших воїнів, які щодня ризикують своїм життям і здоров’ям, захищаючи Україну», — сказав Костюченко. 
За матеріалами www.zaf.org.ua та www.zakarpattya.net.ua

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.04.2024 09:00

У Дніпропетровській області за підтримки УАФ та УЄФА пройдуть «Відкриті уроки футболу»

Цієї весни в Дніпропетровській області відбудуться «Відкриті уро...

03.04.2024 13:00

У Житомирі проходить навчання тренерів за програмою С-диплому УАФ

25 тренерів упродовж чотирьох місяців проходять навчання за програмою...

01.04.2024 10:00

Футбольні таланти розшукували на Великоберезнянщині

29 березня кращих юних футболістів Великоберезнянської, Ставненської т...

30.03.2024 10:00

У Житомирі пройшли курси підвищення кваліфікації вчителів фізкультури за напрямком «Футбол»

Упродовж декількох днів у Житомирі на «Спартак-Арені» пров...

Підписатися на новини