Александер Чеферін: «Залучення України до кампанії ЧС-2030 є символічним»

Президент УЄФА словенець Александер Чеферін із робочою поїздкою відвідав Південну Америку, де зустрівся з президентом КОНМЕБОЛ парагвайцем Алехандро Домінгесом. Серед іншого, очільники футбольних організацій обговорили й тему заявок на проведення фінального турніру ЧС-2030. Як відомо, у тендері від УЄФА фігурує спільна заявка Іспанії, Португалії та України, від КОНМЕБОЛ — Уругваю, Аргентини, Парагваю і Чилі.

На брифінгу в Буенос-Айресі Александер Чеферін у своїй промові, зокрема, висловився щодо присутності в європейській заявці України, високо оцінивши її співпрацю з Португалією та Іспанією під час повномасштабної війни з російським агресором.

Фото uefa.com

«Україна зробить свій внесок у спільну справу, як і інші країни. Скільки матчів вона візьме на себе і де вони пройдуть, поки не обумовлено, але залучення України до кампанії ЧС-2030 є цікавим і символічним. Це буде чемпіонат світу за мир. Футбол — проти війни», — сказав президент УЄФА.

Президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко, який днями у Ньйоні як заступник голови провів засідання Юридичного комітету УЄФА, де, зокрема, обговорювалися різні напрямки співпраці з КОНМЕБОЛ, зазначив:

«Завдяки участі України в підготовці до ЧС-2030 ми продовжимо гуртувати довкола весь цивілізований світ. Продовжимо ще голосніше відверто говорити про війну на найвищих міжнародних платформах, аби якнайшвидше її зупинити. Зупинити війну і зберегти Україну нашою спільною перемогою!

На цьому етапі вкрай важливо чути й бачити всебічну підтримку нашої країни з боку іноземних колег. Дякуючи величезній підтримці Президента України Володимира Зеленського, попри війну, під час війни та проти війни ми відродили чемпіонат України. Наш футбол об’єднав мільйони вболівальників, зробив нас ще більш згуртованими, сильнішими і нескореними. А численні благодійні футбольні заходи допомагають українцям збирати кошти на підтримку військових, родин-переселенців, на лікування скалічених війною дітей і їхню реабілітацію. І це реальний та щоденний внесок футболу проти війни та її жахливих наслідків в Україні».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.12.2022 13:00

2022: найважливіші події року в українському футболі

Рік, що минає, увійде в історію українського футболу як такий, що прип...

Підписатися на новини