Олександр Петраков: «Я не здивований результатом. Дуже добре, коли після болючої поразки хлопці все зрозуміли, усе виконували...»

У другому вересневому матчі в межах Ліги націй синьо-жовті в Єревані розгромили Вірменію (5:0). Після поєдинку на прес-конференції виступив головний тренер збірної України Олександр Петраков.

— Які ви можете зробити висновки із цієї гри на майбутній поєдинок із Шотландією?

— Футбол буває дуже жорстоким. 21 вересня я був у такому самому положенні, в якому зараз знаходиться тренер Вірменії та вся його команда. Тому я зараз хочу підтримати Хоакіна Капарроса, бо господарі потрапили під наш каток.

— Як оціните сьогоднішні дії Ігнатенка?

— Я не люблю виділяти якогось одного гравця. Футбол — це командний вид спорту. Наприклад, до будь-якого гола призводить не одна помилка, а ланцюг помилок. Тому в командній грі когось виділяти не треба. Попередній матч програли, тепер наш суперник у відчаї. Треба виділяти всю команду.

— Чи очікувати нам такого самого стартового складу на наступний поєдинок?

— Я вже говорив про це. Я завжди ризикую. Яким буде склад, ще подумаю. Для мене ця критика була важкою на початку роботи, але зараз я не боюся критики.

— Наскільки ви здивовані таким результатом?

— Я не здивований. Дуже добре, коли після болючої поразки хлопці все зрозуміли, усе виконували. Це суто їхня перемога. Мені як тренеру дуже приємно, що вони не опустили руки. Я їм дуже дякую, молодці.

— Багато кого шокував вихід одразу 11-х нових виконавців у стартовому складі…

— Я хочу наголосити, що в мене у збірній немає основних гравців — у нас єдиний колектив. Не може бути у збірній першого й другого складу. Тут футболісти, які грають у своїх клубах, де інша атмосфера, конкуренція. Вийшли хлопці, не підвели, було тяжко. Є футболісти, які не мають багато ігрової практики у своїх клубах. Я їх заспокоїв, довірився їм, вони все виконали. Ми ще в грі, жадаємо реваншу. А як воно вийде… Ми хочемо обіграти Шотландію, зробимо все можливе, але як воно буде, не знаю.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.03.2024 22:52

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України переграв команду Олександра Петракова

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

25.03.2024 22:00

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України поступився в контрольному матчі

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

22.03.2024 23:44

Ліга націй-2024/2025. Суперники збірної України зіграли товариські поєдинки

Суперники збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/...

09.02.2024 13:55

Ліга націй-2024/2025. Календар матчів у групі збірної України

У четвер, 8 лютого в Парижі відбулася церемонія жеребкування Ліги...

Підписатися на новини