Віталій Миколенко: «Не буде великої проблеми із заміною Зінченка, Бущана чи Шапаренка»

Учора ввечері, напередодні матчу Ліги націй-2022/2023 із Шотландією, національна команда України провела тренування на стадіоні «Хемпден Парк». Підготовку до сьогоднішнього поєдинку прокоментував захисник англійського «Евертону» Віталій Миколенко.

«Мабуть, я завтра не зможу допомогти хлопцям, адже й зараз не беру участі в тренуванні й до матчу не готуюся. Відчув дискомфорт під час останнього поєдинку чемпіонату Англії, а сьогодні лікарі провели огляд і сказали, що все більш-менш добре, але треба трохи почекати. Якщо візьмуть тренери, буду готуватися до наступних зустрічей. 

Зараз у нас дуже багато травмованих, дискваліфікований Забарний, та ще й Віктор Коваленко вчора зазнав ушкодження. Але в розпорядженні тренерського штабу 24 гравці, тож на кожну позицію є два-три хороші виконавці. Тому, вважаю, не буде великої проблеми із заміною для Зінченка, Бущана чи Шапаренка. Ми всі — одна сім'я, одна команда, отже, повинні впоратися з труднощами. 

За майже чотири місяці, які пройшли після нашого поєдинку в червні, я не думаю, що збірна Шотландії зазнала суттєвих змін. Хіба що у футболістів стало більше ігрової практики. Знаю, що не буде Ендрю Робертсона, але, чесно кажучи, за всіма гравцями суперника я не стежу. Однак зазначу, що мій партнер по «Евертону» Натан Паттерсон перебуває в дуже хорошій формі. Перед відбуттям до збірної, коли я травмувався, саме він віддавав мені передачу. Паттерсон сказав, що це така тактика перед нашою грою. Трохи пожартували — ми обидва в хорошому настрої. 

Завтра буде важкий матч, але є ще й Вірменія, з якою на виїзді теж буде непросто. Після перельоту та ще й на третій день після поєдинку із Шотландією. Але повторю ще раз — у нас 24 гравці, й усі вони будуть готові на сто відсотків», — сказав Віталій Миколенко.

Нагадаємо, що матч Ліги націй між збірними Шотландії та України відбудеться сьогодні в Глазго на стадіоні «Хемпден Парк» (початок — о 21.45).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.02.2024 13:00

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Грузії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Грузії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Лі...

19.02.2024 15:15

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Албанії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Албанії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Л...

18.02.2024 13:14

Суперник у Лізі націй. Програма матчів збірної Чехії в межах підготовки до поєдинків з Україною

Збірна Чехії, з якою Україна двічі зустрінеться восени в розіграші Ліг...

08.02.2024 07:00

Жеребкування Ліги націй-2024/2025. Національна збірна України — в очікуванні суперників у дивізіоні В

У четвер, 8 лютого в Парижі відбудеться церемонія жеребкування Лі...

Підписатися на новини