Друга ліга. Дебютант на чолі таблиці, історична подія в Новограді-Волинському

Порушником спокою в чемпіонаті України серед команд другої ліги стала бузівська «Нива», яка на старті записала до свого активу вже три перемоги поспіль. Хоча для здобуття останньої підопічним Сергія Карпенка довелося докласти чималих зусиль.

Черговий опонент, ще один дебютант змагань серед команд майстрів, «Васт», виявився міцним горішком. Не вибив із колії гостей навіть швидкий гол бомбардира господарів Івана Сомова, який майстерно реалізував вихід на побачення з воротарем миколаївців. Пропущений м’яч тільки мотивував гостей діяти у відборі ще активніше, і підопічні Дмитра Назаренка не тільки вирівняли становище після удару Яна Каранги, але й вийшли вперед завдяки нестандартним діям Владислава Шкіндера.

І складно сказати, чи вдалося б футболістам із Бузової схилити шальки терезів на свій бік, коли б вони не відзначилися вдруге ще до перерви. На 41-й хвилині Андрій Головатенко потужним пострілом зі штрафного знайшов шпарину в стінці гостей — 2:2.

У другому таймі все вирішив влучний удар Анатолія Тарана після подачі з кутової позначки. У підсумку — 3:2, «Нива» з Бузової впевнено лідирує, зробивши вагому заявку на підвищення у класі.

Після болючої поразки на старті від Бузової другу вікторію поспіль відсвяткували футболісти «Чайки». У 3-му турі віддамо належне їхньому нападнику Олексію Литовченку, який оформив дубль у виїзному поєдинку з «Металургом-2» (2:1 на користь гостей). Особливо ефектним був його переможний гол, коли він елегантно перекинув м’яч через воротаря запоріжців.

Історична подія сталася в Новограді-Волинському, де місцевий «Звягель» здобув свою першу перемогу серед професіоналів — із рахунком 4:0 над «Кременем-2». І в складі господарів знайшовся вправний бомбардир — Валерій Нікітчук, який двічі вразив ворота суперників. Міг він оформити й хет-трик, але ще один гольовий момент змарнував.

Завершувався третій тур сьогоднішнім протистоянням у Києві, де «Рубікон» приймав ще одного новачка — «Хуст». Дубль універсала  Антона Калайтана допоміг господарям здобути першу перемогу (3:1) і підтягнутися до лідерів.

Результати матчів і таблиця другої ліги

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.03.2024 17:18

Друга ліга. Нічия ФК «ЮКСА» в Одесі найбільше потішила конкурентів

Весняна частина сезону в третьому за рангом дивізіоні розпочалася з 20...

22.03.2024 14:00

Друга ліга. Сьогодні стартує весняна частина змагань

Слідом за першоліговою першістю України 22 березня стартує весняна час...

29.02.2024 16:30

Друга ліга. «Звягель» підсилився двома легіонерами, а «Карпати-2» запросили українця з Естонії

Поступово клуби третього за рейтингом вітчизняного дивізіону активізув...

Підписатися на новини