Україна — у топ-16 чемпіонату Європи з кіберфутболу European Esports Championship 2022

Український кіберфутболіст Віталій bydbprosche Литвинов завершив виступи на чемпіонаті Європи з кіберфутболу в дисципліні eFootball, який із 7-го по 9 вересня проходить у Подгориці (Чорногорія), у топ-16.

Загалом боротьбу за чемпіонський титул у футбольному симуляторі eFootball 2023 на платформі PS5 ведуть представники 26-ти європейських країн. 

За результатами жеребкування Україна потрапила до групи F, отримавши в суперники Францію, Бельгію та Австрію. 

Перший ігровий день Віталій bydbprosche Литвинов завершив на третій позиції у групі, здобувши одну перемогу, одного разу зігравши внічию та зазнавши однієї поразки. 

Графіка УАФ

У другий ігровий день українець покращив свої результати, вигравши два поєдинки з трьох і не пропустивши в зустрічах групового турніру жодного м’яча.

Графіка УАФ

Український кіберфутболіст виграв групу F і в 1/8 фіналу отримав у суперники представника Сербії, який є чинним чемпіоном Європи та переможцем European Nations Cup 2021 у Кривому Розі. На жаль, Віталій поступився більш іменитому опоненту.

Графіка УАФ

«Вважаю, що виступив добре. Завдання-мінімум на турнір я виконав — вийшов із групи у плей-офф. Вдалося навіть більше, адже я зумів виграти групу, в якій усі суперники були професіональними кіберфутболістами. У трьох матчах другого кола я не пропустив жодного голу.

На жаль, не зміг пробитися до чвертьфіналу, адже в 1/8-й я поступився одному з найсильніших гравців в історії симулятора eFootball, який є представником іспанської «Барселони». Усе через брак досвіду гри з такими опонентами. Але тепер суперники ще більше поважатимуть і боятимуться українських кіберфутболістів», — прокоментував свій виступ на European Esports Championship 2022 Віталій bydbprosche Литвинов.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.03.2024 12:03

Україна вийшла на чемпіонат Європи з електронного футболу UEFA eEuro 2024

Український кіберфутболіст Андрій CIG_ST92_UA Шакалов виграв групу G к...

24.05.2023 15:11

Олег Walkman Шустенко: «Рано чи пізно збірна України потрапить на чемпіонат світу з електронного футболу»

Менеджер збірної України з електронного футболу в дисципліні FIFA Олег...

21.05.2023 11:48

Збірна України з FIFA не зіграє на FIFAe Nations Cup 2023

У суботу, 20 травня, збірна України з FIFA провела матчі нокаут-раунду...

19.05.2023 21:43

Збірна України з FIFA вийшла до верхньої сітки плей-оф кваліфікації FIFAe Nations Cup 2023

У п’ятницю, 19 травня збірна України з FIFA провела матчі другог...

Підписатися на новини