Новий сезон в УПЛ розпочався з новою традицією — виходом команд на поле в прапорах України

Чемпіонат країни сезону-2022/2023 стартував у День Державного прапора України поєдинком «Шахтар» — «Металіст 1925» на НСК «Олімпійський» у Києві з унікальним синьо-жовтим стягом.

Фото прес-служби УАФ

Історія цього прапора розпочалася 27 липня 1976 року, під час матчу 1/2 фіналу футбольного турніру Олімпіади між збірними СРСР і НДР. У другому таймі поєдинку із цим символом на поле Олімпійського стадіону в Монреалі вибіг канадець українського походження Данило Мигаль. Данило станцював гопак і вигукнув: «Свобода Україні!» Таким чином він підтримав українських футболістів — гравців «Динамо», які складали більшість у лавах збірної СРСР. А ще патріотична акція Данила дала чіткий сигнал усьому світу: Україна ніколи не змириться з радянською окупацією та в майбутньому здобуде незалежність. Так і сталося.

Фото прес-служби УАФ

Перед початком нового футбольного сезону в нашій країні — в умовах повномасштабної війни — Данило Мигаль передав історичний прапор Президенту України Володимиру Зеленському. Глава Держави відіграв ключову роль у відродженні футбольного життя в нашій країні. І зараз він передав цей унікальний стяг футбольній спільноті — як символ нескореності й хоробрості патріотів України, як символ зв’язку багатьох поколінь українців, а також символ яскравих футбольних перемог України.

Фото прес-служби УАФ

«Сьогодні на НСК «Олімпійський» ми разом з учасниками матчу збірної СРСР у Монреалі Олегом Блохіним і Володимиром Онищенком та капітанами команд-учасниць першого поєдинку УПЛ особливого сезону-2022/2023 вперше підняли цей унікальний прапор у нашій державі. А далі він мандруватиме з клубами по Україні, щоб якомога більше наших міст надихнулося його особливою енергетикою. У майбутньому, я щиро в це вірю, прапор Данила Мигаля обов’язково побуває також у Донецьку, Луганську, Херсоні, Маріуполі, Сімферополі та Севастополі. Символічно, що перший удар по м'ячу в цьому поєдинку зробив поранений у боях за Київщину воїн полку «Азов» Ярослав, якому (а разом із ним і всім нашим воїнам) аплодували футболісти й тренери «Шахтаря» та «Металіста 1925».

Фото прес-служби УАФ

Новий сезон розпочинається з новою традицією — виходом усіх команд на поле в прапорах України, у кольорах свободи й сили. Футбольне життя незалежної України відроджується в умовах повномасштабної війни. Гасла турніру — «Поки ми граємо, ми непереможні!» і «Ми однієї сміливості!» Дякую Президенту України, Мінмолодьспорту, Міністерству оборони України, МВС, Нацполіції, ДСНС, УПЛ, ПФЛ і команді УАФ за успішну підготовку й початок сезону-2022/2023! Футбол на підтримку ЗСУ й заради нашої спільної перемоги!» — прокоментував знакову подію президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 20:05

Vbet Ліга. «Шахтар» здобув вольову перемогу над «Зорею»

Сьогодні, 22 квітня відбулися заключні три поєдинки 25-го туру чемпіон...

21.04.2024 19:54

Vbet Ліга. «Динамо» розгромило «Полісся» й наблизилося до «Шахтаря»

Сьогодні, 21 квітня відбулися ще три поєдинки 25-го туру чемпіонату Ук...

20.04.2024 20:19

Vbet Ліга. Перемоги «Кривбасу» та «Колосу» на виїзді

Сьогодні, 20 квітня в Одесі й Полтаві відбулися два стартові поєдинки...

18.04.2024 17:46

Vbet Ліга. «Шахтар» у перенесеному матчі 10-го туру обіграв «Зорю»

Сьогодні, 18 квітня відбувся перенесений поєдинок 10-го туру чемпіонат...

Підписатися на новини