Перша ліга. «Оболонь» пролонгувала контракт із головним тренером, «ЛНЗ» у контрольних поєдинках лише перемагає

Передусім — приємна новина для вболівальників тернопільської «Ниви». Керівництво ФК поінформувало ПФЛ, що «Нива» візьме участь у чемпіонаті першої ліги сезону-2022/2023. 26 липня тернопільські футболісти планують розпочати підготовку до нового розіграшу.

А найбільш кардинальні пертурбації, схоже, будуть у київській «Оболоні»: її вже залишили 13 виконавців, найвідоміші з яких — Ігор Mединський та Олексій Mайданевич. Утім, головний тренер Валерій Іващенко пролонгував контракт із «пивоварами» до 30 червня 2023 року. Кияни також поповнили свої лави воротарем Артемом Кичаком, захисниками Данилом Карасем, Дмитром Фатєєвим, Євгеном Короховим, півзахисниками Сергієм Косовським, Сергієм Mашталіром, Тарасом Mорозом і Віталієм Грушею. Провівши кілька спарингів з аматорами, футболісти «Оболоні» помірялися силами з представниками еліти: поступилися «Колосу» — 1:2 й зіграли внічию із «Чорноморцем» — 0:0.

А от гравці «ЛНЗ» у контрольних поєдинках поки що лише перемагають. Спочатку підопічні Юрія Бакалова взяли гору над мирівською «Дружбою» (4:2), а потім розгромили ще одного представника першого дивізіону — «Кремінь» (4:0). До речі, відтепер за підготовку воротарів відповідатиме Ігор Білан, що раніше очолював тернопільську «Ниву». Продовжать кар’єру в черкаській команді Mикита Полюлях, Ігор Солдат, Олег Синьогуб, Денис Шеліхов, Сергій Швець, Арсен Слотюк, Андрій Ляшенко та Антон Савін.

Що ж до житомирського «Полісся», то воно готується до нових випробувань у Польщі. Після програшу представникові елітного дивізіону сусідньої країни, «Ягеллонії» (2:3), підопічні Юрія Калитвинцева завдали поразок «Знічу» (7:0) та «Легіоновії» (2:1).

Футболісти «Карпат» черговий спаринг провели з «Вересом» і обмінялися голами — 1:1. До речі, у центрі оборони львів’ян грав Дмитро Махнєв, який раніше захищав кольори саме рівненської команди. Він уже підписав контракт із галичанами, а на перегляді знаходяться ще шість гравців, серед яких — Ігор Дуць із казахстанського «Окжетпесу» й брати Микола та Ігор Когути з «Агробізнесу». На початку серпня підопічні Андрія Тлумака зіграють ще два спаринги з командами УПЛ — «Минаєм» та «Львовом».

20 липня відновили тренувальний процес і футболісти «Прикарпаття». До початку сезону вони збираються зіграти сім контрольних матчів, переважно з командами майстрів сусідніх областей.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:01

Перша ліга. «Інгулець» здолав «Карпати», а «Металург» продовжує падіння

У 5-му турі в епіцентрі уваги були два поєдинки в чемпіонській групі,...

14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

Підписатися на новини