Андрій Павелко: «Упевнені, що цього року ми відновимо жіночий чемпіонат України»

Якби не почалася повномасштабна війна, то Україна мала б усі перспективи розвитку жіночого футболу. Про це в ефірі марафону телеканалів «Дом» та UA «Говорить Україна» розповів президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

«Ми кілька років тому ухвалили революційне рішення, й усі клуби Прем'єр-ліги, першої та другої ліг чемпіонату України мали в обов'язковому порядку щороку заявляти свою жіночу команду. Це була умова ліцензування. Наразі, під час війни, цю умову ми не прибираємо. І клуби, які виступатимуть в УПЛ, обов'язково матимуть свої дівочі команди. І ми впевнені, що цього року ми відновимо жіночий чемпіонат України», — сказав Андрій Павелко.

Він зазначив, що перед війною керманичем національної жіночої збірної України став Луїс Кортес, «найкращий тренер в Європі, у світі, який одержав відповідні нагороди від УЄФА та від світових фахівців».

«Луїс Кортес із «Барселоною» виграв фінал жіночої Ліги чемпіонів у «Челсі» — 4:0. Найкращий фахівець! Нам необхідно, щоб він вивів гру нашої збірної на новий рівень. В останньому матчі вона перемогла Угорщину — 2:0. І це була вже хороша гра. Кортес також куруватиме всі наші дівочі збірні й допомагатиме тренерам жіночих команд у чемпіонаті України. Тож жіночий футбол в Україні має велике майбутнє», — сказав президент УАФ.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.04.2024 14:30

Чемпіонат України серед жіночих команд: відбулися матчі 4-го туру другого етапу у вищій лізі

18-го та 19 квітня відбулися матчі 4-го туру другого етапу ч...

31.03.2024 14:50

Чемпіонат України серед жіночих команд: відбулися матчі 2-го туру другого етапу у вищій лізі

У період із 26-го до 31 березня відбулися матчі 2-го туру другого етап...

23.03.2024 18:00

Чемпіонат України серед жіночих команд: відбулися матчі 1-го туру другого етапу у вищій лізі

У період із 20-го до 23 березня відбулися матчі 1-го туру другого етап...

Підписатися на новини