Олег Шайтанов: «Уся команда мріяла здобути медалі. Вітаю дівчат, адже вони зробили велику справу для України»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов прокоментував перемогу своєї команди в матчі за третє місце на Євро-2022.

Синьо-жовті завершили свій виступ на другому в історії чемпіонаті Європи, виборовши за підсумками поєдинку з Угорщиною (2:1) бронзові медалі. Після гри успіх команди прокоментував її головний тренер Олег Шайтанов, слова якого наводить прес-служба Асоціації футзалу України.

Які ваші перші емоції після завершення поєдинку?

— Уся команда мріяла здобути медалі. Можливо, дуже велике хвилювання не дозволило зіграти на сто відсотків. Та я вітаю дівчат, адже вони зробили велику справу для України. Ми розуміємо, що наша країна після 20-річної паузи здобула медалі Євро.

Зважаючи на війну в Україні та складність підготовки, що для вас означає ця перемога?

— У попередніх інтерв’ю я вже казав, що Україна сильна. Наша країна воює та боронить свою незалежність. Однак водночас перемагає на Євробаченні та здобуває бронзові медалі на жіночому Євро з футзалу...

Наскільки приємно було бачити українських уболівальників на трибунах?

— Це справді дуже вагома підтримка для України. Навіть прості перехожі на вулицях в Італії та Португалії нас підтримували. Натомість бачити на трибунах знайомі обличчя з українським прапором — це просто неймовірно!

— Чи були ви готові до гри збірної Угорщини з п’ятим польовим?

— Так, ми готувалися й до такого варіанту. Однак гра завжди коригує всі плани. Не всі компоненти можна виконати без помилок. Найважливіше, що ми перемогли.

— У матчі за третє місце відзначалися ті самі двоє гравців, які три роки тому забивали у ворота росії. Бачите в цьому певний символізм?

— Дійсно, символізм присутній. Цим дівчатам вистачило досвіду, щоб знайти свої моменти й реалізувати їх. На щастя, цього разу вони стали переможними.

— Як психологічно відновлювали команду від матчу проти Іспанії?

— Від самого початку ми з дівчатами говорили про те, що фінал чотирьох складається з двох поєдинків. Концентрувалися на першому матчі. Розуміли, що він є дуже важливим. Намагалися психологічно підвести підопічних, щоб вони не боялися іспанок. Однак зазнали болючої поразки. Попри це, дівчата розуміли, що ми маємо ще один надважливий поєдинок за медалі. Це їхня заслуга, яка полягає в тому, що вони змогли переключитися й продемонструвати той футзал, який допоміг нам перемогти.

— Після матчу з Іспанією ви наголошували на тому, що повний перший поєдинок мала провести Вікторія Кислова. Чи збиралися ви задіяти на цьому Євро саме двох кіперів?

— Буду відвертим. Ми зараз маємо двох сильних воротарів. Я не знаю, хто з них є сильнішим. Вікторія Кислова зіграла перший матч, оскільки має вагомий досвід проведення поєдинків у чемпіонаті Іспанії. Я сподівався, що він допоможе. Однак ті помилки, яких ми припустилися, не дозволили нам як мінімум мало пропустити. На жаль, сталося саме так. З угорками у воротах грала Вікторія Сагайдачна. Вона провела матч добре. Цього виявилося достатньо для перемоги.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
03.07.2022 23:46

Євро-2022 з футзалу серед жінок. Чемпіоном удруге в історії стала збірна Іспанії

У фінальному матчі чемпіонату Європи з футзалу серед жінок 2022 року з...

03.07.2022 19:16

Жіноча збірна України з футзалу здобула бронзові нагороди Євро-2022!

У поєдинку за третє місце на чемпіонаті Європи 2022 року жіноча збірна...

03.07.2022 12:00

Євро-2022 з футзалу серед жінок. Суперник збірної України — команда Угорщини

У матчі за третє місце на чемпіонаті Європи з футзалу серед жінок 2022...

03.07.2022 10:02

Євро-2022 з футзалу серед жінок. Сьогодні в матчі за третє місце збірна України зіграє з командою Угорщини

Підопічні Олега Шайтанова посперечаються за третє місце на чемпіонаті...

Підписатися на новини