Олег Шайтанов: «Не вийшло зачепитися за результат, але команді не дала це зробити сила Іспанії»

У півфіналі Євро-2022 з футзалу серед жінок збірна України поступилася Іспанії з рахунком 0:9. Тож тепер на синьо-жовтих очікує поєдинок за третє місце проти Угорщини, яка на попередній стадії програла Португалії — 0:6.

Після матчу з іспанками головний тренер збірної України Олег Шайтанов відповів на запитання журналістів під час прес-конференції.

— Незважаючи на результат, як оціните роботу своїх гравців на майдачнику?

— Передусім вітаю збірну Іспанії з виходом до фіналу. Ми сьогодні грали із чинним чемпіоном Європи. Дівчата виклалися на всі сто відсотків. Так, у нас не вийшло зачепитися за результат, але команді не дала це зробити сила Іспанії.

— Сьогодні великої кількості помилок припускалися провідні гравці. Із чим це пов’язано?

— Ми сьогодні дійсно багато пропустили. У кожному з пропущених м'ячів є провина не конкретної футзалістки, а всієї команди та тренерів. До таких помилок призвів клас гравців збірної Іспанії.

— Як проходив вибір кіпера на цей матч, і чому не випустили Вікторію Сагайдачну, коли рахунок на табло вже був досить великим?

— У нас на зборах були чотири воротарі, тому вибір загалом був досить складним. Сьогодні команда налаштовувалася на непростий поєдинок. Розраховували на іспанський досвід Вікторії Кислової. Щодо другої частини питання, то ми відразу планували, що вона відіграє всі 40 хвилин.

— Наскільки важко було протистояти збірній Іспанії, яка грала в три четвірки?

— Ми грали у дві четвірки. Коли рахунок став досить великим, то почали робити зміни у квартетах. Думок, щоб протиставити іспанкам нашу гру у три четвірки, не було.

— Чим відрізнялися товариські матчі з Іспанією в Бучі від сьогоднішнього?

— За результатом вони схожі. У січневих поєдинках ми також пропустили багато. Намагалися грати вище, однак клас гравців збірної Іспанії дозволяв їм знаходити свої моменти та реалізовувати їх.

— Як ви зазначали раніше, мрія збірної України — здобути медалі. У неділю буде шанс це зробити. Як команда морально відновлюватиметься після поєдинку з Іспанією перед недільним матчем за третє місце?

— Ще перед початком турніру ми говорили з дівчатами, що фінал чотирьох складатиметься з двох поєдинків. Усі це розуміють. Звісно, у роздягальні всі були засмучені. Більше це пов’язано з рахунком. Попри це, ми вже зараз починаємо думати про недільний матч за третє місце.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
03.11.2023 12:00

Жіноча збірна України з футзалу проведе два спаринги з командою Словенії

Жіноча збірна України з футзалу, яка цього року в Угорщині стала срібн...

19.03.2023 10:00

Євро-2023 з футзалу серед жінок. Сьогодні збірна України у фіналі зіграє з командою Іспанії

Сьогодні, 19 березня в угорському Дебрецені на «Фенікс-Арені&raq...

11.03.2023 22:44

Жіноча збірна України з футзалу програла Португалії й у другому спарингу перед Євро-2023

Жіноча збірна України з футзалу, яка готується до фінального турніру Є...

Підписатися на новини