Євро-2022 з футзалу серед жінок. Представники збірної України виступили на прес-конференції напередодні півфіналу

Сьогодні, 1 липня, у португальському Гондомарі стартує чемпіонат Європи-2022 з футзалу серед жінок, участь в якому візьме і збірна України.

Суперником синьо-жовтих у півфіналі змагань став чинний чемпіон Європи — збірна Іспанії. Матч розпочнеться сьогодні о 19.00 за київським часом, пряма трансляція — на регіональних платформах UA:Суспільне та YouTube-каналі Суспільне:Спорт.

Напередодні поєдинку з іспанками на прес-конференції виступили головний тренер збірної України Олег Шайтанов і капітан нашої команди Юлія Форсюк. Їхні слова наводить прес-служба Асоціації футзалу України.

«Ми розуміємо, що в Україні зараз триває війна. Кожного разу, коли ми чуємо згадку про нашу країну — це вже маленька перемога. Наш матч має не лише спортивну складову, а й політичну. Вся Європа почує Гімн України та знову побачить наш прапор. Щодо матчу, то дуже хочеться, щоб наша команда зіграла на всі 100%. Звичайно, усі мріють про медалі.

Безумовно, було складно. Дівчата роз’їхалися по всій Європі. Частина залишалася в Україні. Хтось узагалі перебував на окупованих територіях. Однак ми провели збір. Цей місяць надав нам сили. Без цієї підготовки було б складно про щось говорити. Сподіваємося, що збір пішов нам на користь. Матч є дуже важливим для нас», — сказав Олег Шайтанов.

«Цей турнір є великою мрією для всієї команди — як гравців, так і тренерів. Щодо мене, то я вже тривалий час граю у футзал, але це всього лише другий офіційний турнір протягом моєї кар’єри у збірній. Не вистачить слів, щоб описати те, наскільки ми щасливі потрапити сюди. Мотивація у дівчат перебуває на найвищому рівні. Хочу подякувати всім країнам, які нас приймали впродовж місяця та всім людям, які долучилися до цього. Умови для підготовки були чудовими. Щодо поєдинку, то збірна Іспанії, безумовно, є дуже сильною командою. Ми дуже раді зіграти у півфіналі з командою такого рівня. Це спорт, тому якщо ти виходиш на майданчик — маєш робити все задля перемоги. Бажаю успіху обом командам. Нехай переможе сильніша.

Цей місяць був надзвичайно важливим для всієї нашої команди. Частина дівчат упродовж трьох—чотирьох місяців навіть не тренувалися. Хтось отримав ігрову практику, хтось перебував у командах, але міг лише тренуватися. Звичайно, за місяць важко все надолужити. Кожне тренування є необхідним, але більш важливо, що ми дійсно зуміли об’єднатися за цей час. Звичайно, цей час ми провели без родин, інколи — у поганому настрої через новини, які читали про події в Україні. Це складно. Однак кожного тижня після переїзду у країну ти зустрічаєш щирих та усміхнених людей, які готові допомогти. Ще раз хотіла б висловити їм свою подяку. Незважаючи на негативні новини, ми щасливі повернутися до тренувань. Для нас чемпіонат Європи — це одне велике свято. Потрібно насолоджуватися цією миттю», — вважає Юлія Форсюк.

Склад жіночої збірної України з футзалу

Воротарі — Вікторія Сагайдачна («ЗХО-Тесла»), Вікторія Кислова («Торребланка», Іспанія); польові гравці — Юлія Форсюк, Ксенія Гриценко (обидві — «Коста Сур», Іспанія), Ірина Дубицька («Інтернасьональ», Португалія), Альона Кирильчук («Енергія-НУХТ»), Сніжана Воловенко («Атлетико Навалкарнеро»-В, Іспанія), Юлія Титова (без клубу), Софія Рубан, Таїсія Бабенко, Христина Єрьоменко (усі — «ЗХО-Тесла»), Ксенія Бурлаченко («Квінта Ломбош», Португалія), Олександра Скибіна («Спрінг Сидр Роділес», Іспанія), Поліна Дрозд («Арріва Алькоркон», Іспанія).

Нагадаємо, фінальний турнір другого в історії чемпіонату Європи з футзалу серед жінок відбудеться 1—3 липня поточного року.

Раніше в УЄФА повідомили, що фінальний турнір жіночого Євро-2022 з футзалу, який мав проходити з 25-го до 27 березня в Португалії, перенесено. Це рішення було ухвалено після консультацій і отримання згоди футбольної асоціації країни-господаря.

Пізніше УЄФА визначився з новими датами проведення півфіналів та медальних поєдинків. Матчі заплановано на 1—3 липня. Таким чином, 1 липня збірна України в півфіналі зіграє з Іспанією. Місце проведення фінального турніру не змінилося — усі зустрічі пройдуть у португальському Гондомарі.

В іншому матчі 1/2 фіналу повинні були зустрітися команди Португалії та росії. Однак через вторгнення російських військ в Україну ФІФА та УЄФА виключили збірні росії та клуби країни-агресора з усіх змагань під своєю егідою. Таким чином, російська жіноча команда з футзалу у фінальному турнірі Євро-2022 вже не зіграє. Згідно з рішенням УЄФА, участь у континентальній першості візьме Угорщина, яка посіла другу сходинку у своїй групі основного раунду відбору.

Євро-2022 з футзалу серед жінок

01.07.2022

Півфінал             Україна — Іспанія (19.00)

Півфінал             Португалія — Угорщина (23.30)

03.07.2022

Матч за 3-є місце (16.30)

Фінал (20.00)

Час початку матчів — київський.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.07.2022 11:14

Олег Шайтанов: «Уся команда мріяла здобути медалі. Вітаю дівчат, адже вони зробили велику справу для України»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов проком...

03.07.2022 23:46

Євро-2022 з футзалу серед жінок. Чемпіоном удруге в історії стала збірна Іспанії

У фінальному матчі чемпіонату Європи з футзалу серед жінок 2022 року з...

03.07.2022 19:16

Жіноча збірна України з футзалу здобула бронзові нагороди Євро-2022!

У поєдинку за третє місце на чемпіонаті Європи 2022 року жіноча збірна...

03.07.2022 12:00

Євро-2022 з футзалу серед жінок. Суперник збірної України — команда Угорщини

У матчі за третє місце на чемпіонаті Європи з футзалу серед жінок 2022...

Підписатися на новини