Новини з табору збірної України: черговий іменинник та тренування на стадіоні «Кардіфф Сіті»

Національна команда України провела офіційне тренування напередодні фіналу плей-офф відбору ЧС-2022.

Фото прес-служби УАФ

Арена «Кардіфф Сіті Стейдіум», відкрита 2009 року, вміщує трохи більше 33 тис. глядачів. Цей стадіон є домашнім і для однойменного клубу, що цього сезону врятувався від вильоту з англійського Чемпіоншипу, і для національної футбольної збірної. Саме через це Футбольна асоціація Уельсу вирішила грати фінал плей-офф кваліфікації чемпіонату світу саме тут, а не на відомішому та вдвічі більшому (майже 74 тис. місць) «Мілленіумі». Бо «Мілленум», або (від 2016 року) Principality Stadium — це домівка національної регбійної команди, хоч інколи й приймає матчі футбольної збірної. Зрозуміло, що вирішальні поєдинки завжди комфортніше грати на тому полі й перед тими трибунами, які ти справді вважаєш домашніми.

Фото прес-служби УАФ

Валлійці дуже швидко продали квитки на матч, українцям дісталася невелика квота в 1,5 тис. перепусток, яка також була розкуплена миттєво. Звісно, якби гра відбувалася на 70-тисячній арені, шанси купити квиток були б у більшої кількості українців. Але, судячи з усього, у недопущенні цього й полягав задум господарів.

Фото прес-служби УАФ

Хай там як, чимало синьо-жовтих фанів приїде завтра до столиці Уельсу й палко підтримуватиме рідну національну команду.

Офіційне тренування на «Кардіфф Сіті Стейдіум» розпочалося з традиційної розминки та підготовчих вправ, які хлопці виконали з гарним настроєм. Звичні для решти заняття стали першими у збірній для новачка Данила Ігнатенка, який сьогодні провів своє перше тренування в національній команді.

Фото прес-служби УАФ

Разом з іншими хлопцями він узяв участь і в ігрових серіях, які стали заключним відпрацюванням тактичної схеми на завтрашній поєдинок. Усі 27 гравців перебувають у доброму гуморі та стані, тож в Олександра Петракова є приємний головний біль, кого вибрати до заявки на матч. Імена 23-х потенційних учасників фіналу буде оприлюднено завтра вранці на офіційному сайті УАФ.

Фото прес-служби УАФ

А на сьогоднішній вечері президент УАФ Андрій Павелко, який, як і перед грою із шотландцями, приїхав до готелю підтримати команду напередодні матчу, вручив футболку імениннику. Сьогодні 46 років виповнилося тренеру воротарів В'ячеславу Кернозенку.

Команда підтримала вручення традиційного подарунку гучними оплесками.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

Список гравців національної збірної України

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо» Київ), Андрій Пятов («Шахтар» Донецьк), Дмитро Різник («Ворскла» Полтава), Андрій Лунін («Реал», Іспанія).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (усі — «Динамо» Київ), Микола Матвієнко, Валерій Бондар (обидва — «Шахтар» Донецьк), Віталій Миколенко («Евертон», Англія), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Тарас Качараба («Славія», Чехія).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик (обидва — «Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Микола Шапаренко (усі — «Динамо» Київ), Олександр Піхальонок (СК «Дніпро-1»), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Руслан Маліновський («Аталанта», Італія), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина), Данило Ігнатенко («Бордо», Франція).

Нападники: Артем Довбик (СК «Дніпро-1»), Роман Яремчук («Бенфіка», Португалія), Данило Сікан («Ганза», Німеччина).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
30.12.2022 14:15

2022: підсумки року для національної збірної України

У рік, що минає, національна збірна України грала лише протягом двох м...

18.12.2022 20:03

ЧС-2022. Збірна Аргентини стала чемпіоном світу втретє у своїй історії

Сьогодні у фіналі чемпіонату світу-2022, який проходив у Катарі, зустр...

04.12.2022 22:56

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії вийшла до чвертьфіналу ЧС-2022

Збірна Англії, яка є суперником України у кваліфікації Євро-2024, пере...

29.11.2022 23:05

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії вийшла до 1/8 фіналу світової першості в Катарі

Підопічні Гарета Саутгейта, які є суперниками українців у кваліфікації...

Підписатися на новини