Новини з табору збірної України: до національної команди довикликано Данила Ігнатенка

У п’ятницю синьо-жовті провели вечірнє тренування. Як і напередодні, воно відбулося на газоні Дому спорту футбольного клубу «Кардіфф Сіті».

Підводячи команду до основної частини ігрового заняття, тренер із фізпідготовки В‘ячеслав Руженцев запропонував вправи, під час яких гравцям необхідно було максимально швидко віддавати передачі на невеликому просторі.

Після цього збірники перейшли до найважливішого — відпрацювання тактичної моделі, обраної тренерським штабом на матч з Уельсом. В ігрових серіях взяли участь усі 22 польові гравці та чотири воротарі, присутні на сьогодні в таборі збірної.

Фото прес-служби УАФ

А ввечері у складі національної команди стало на одного виконавця більше. Після повернення з тренування хлопців у лоббі готелю St. David`s чекав Данило Ігнатенко, який отримав дебютний у кар’єрі виклик до національної команди і щойно приїхав із летовища. Наставник синьо-жовтих Олександр Петраков довикликав гравця французького «Бордо», який добре зарекомендував себе у французькому чемпіонаті і якраз отримав британську візу. Звісно, одразу ж претендувати на потрапляння до обойми учасників найближчого фіналу плей-офф Кубка світу 25-річному Ігнатенку буде непросто, але, крім гри з Уельсом, в українців у червні є ще три матчі Ліги націй, тож шанс проявити себе й поборотися за місце у складі в Данила буде. До слова, збірники дуже тепло зустріли новачка — дружніми обіймами та словами підтримки.

Фото прес-служби УАФ

Завтра, у переддень вирішального матчу, національна команда проведе офіційне тренування на полі стадіону «Кардіфф Сіті», де власне й відбудеться гра 5 червня.

Фото прес-служби УАФ

Початок тренування о 17.00 за місцевим часом (19.00 за Києвом). За півгодини перед цим головний тренер збірної України Олександр Петраков та гравець Олександр Караваєв поспілкуються з представниками мас-медіа в конференц-залі арени. Українські журналісти, які не мають змоги приїхати до Уельсу, зможуть поставити свої запитання в режимі Zoom-конференції (посилання можна отримати на медіа-каналі УАФ).

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

Список гравців національної збірної України

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо» Київ), Андрій Пятов («Шахтар» Донецьк), Дмитро Різник («Ворскла» Полтава), Андрій Лунін («Реал», Іспанія).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (усі — «Динамо» Київ), Микола Матвієнко, Валерій Бондар (обидва — «Шахтар» Донецьк), Віталій Миколенко («Евертон», Англія), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Тарас Качараба («Славія», Чехія).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик (обидва — «Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Микола Шапаренко (усі — «Динамо» Київ), Олександр Піхальонок (СК «Дніпро-1»), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Руслан Маліновський («Аталанта», Італія), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина), Данило Ігнатенко («Бордо», Франція).

Нападники: Артем Довбик (СК «Дніпро-1»), Роман Яремчук («Бенфіка», Португалія), Данило Сікан («Ганза», Німеччина).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
30.12.2022 14:15

2022: підсумки року для національної збірної України

У рік, що минає, національна збірна України грала лише протягом двох м...

18.12.2022 20:03

ЧС-2022. Збірна Аргентини стала чемпіоном світу втретє у своїй історії

Сьогодні у фіналі чемпіонату світу-2022, який проходив у Катарі, зустр...

04.12.2022 22:56

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії вийшла до чвертьфіналу ЧС-2022

Збірна Англії, яка є суперником України у кваліфікації Євро-2024, пере...

29.11.2022 23:05

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії вийшла до 1/8 фіналу світової першості в Катарі

Підопічні Гарета Саутгейта, які є суперниками українців у кваліфікації...

Підписатися на новини