Олександр Зінченко: «У нас є мрія — поїхати на чемпіонат світу й подарувати емоції українцям у цей непростий час»

Півзахисник національної збірної України Олександр Зінченко поділився думками напередодні матчу із Шотландією.

Учора синьо-жовті прибули до Глазго, де 1 червня проведуть поєдинок плей-офф відбору ЧС-2022 проти Шотландії (початок — о 21.45 за Києвом). Напередодні надважливої гри участь у прес-конференції разом із головним тренером Олександром Петраковим узяв півзахисник збірної України Олександр Зінченко.

Як ви почуваєтеся напередодні завтрашнього матчу?

— Передусім я хотів би подякувати за всю підтримку й надану українському народу допомогу Шотландській футбольній асоціації, їхній збірній, тренерському штабу, футболістам. Я розмовляв із кількома гравцями збірної Шотландії. Дуже вдячний їм за підтримку.

Настрій бойовий. Кожен із гравців розуміє ситуацію, яка відбувається в нашій країні. Хочу запевнити всіх, що завтра кожен буде викладатися не на сто відсотків, а на всі двісті.

Завтра перед матчем уболівальникам видаватимуть спеціальні листівки з Гімном України, щоб шотландці могли виконати його разом з українцями. Як сприймаєте таку ініціативу?

— Сприймаю її дуже добре. Ще раз дякую всій Шотландії за підтримку та допомогу Україні. Я сприймаю цю ініціативу дуже добре, тому що ми повинні бути разом у цій ситуації. Ми повинні перемогти російську агресію й зупинити цю війну.

Які ваші почуття після початку російської агресії?

— Ви можете запитати будь-якого українця — відповідь буде такою самою. Неможливо описати відчуття, якщо ти цього не переживаєш. Речі, які відбуваються зараз у нашій країні,  — це щось, що неможливо описати. Саме тому ми повинні зупинити цю агресію всі разом. Ми повинні перемогти, тому що Україна — країна свободи, вона ніколи не здається. Можливо, багато країн не розуміють, що сьогодні це Україна, а завтра можуть бути вони. Саме тому ми повинні бути єдиними й разом перемогти російську агресію.

Коли в Україні розпочалася війна, ви хотіли повернутися додому чи залишитися в Манчестері й допомагати своїй країні на місці?

— Я взагалі в житті зброю в руках тримав кілька разів. Я буду більш корисним Україні, залишаючись в Англії, допомагаючи з якимись гуманітарними речами, даючи інтерв’ю чи пишучи в соцмережах. Я повинен поділитися цим, показати правду про те, що зараз відбувається в Україні. У цьому я згоден із тим, що сказав Андрій Шевченко.

Наскільки матч проти Шотландії буде особливим? Яке значення він має?

— У кожного з українців є головна мрія — зупинити війну. Я розмовляв із різними людьми з різних країн, розмовляв із маленькими українськими дітьми. Вони нічого не розуміють, але кажуть одне. Вони мріють про те, щоб війна закінчилася. Але якщо говорити про футбол, то в нас теж є мрія — поїхати на чемпіонат світу й подарувати ці емоції українцям у цей непростий час, тому що вони на це заслуговують.

Я впевнений, що за нами буде спостерігати вся Україна. Ми будемо відчувати її підтримку. Ми можемо багато говорити, але потрібно все доводити на полі. Завтра ми спробуємо зробити наших людей щасливими та гордими.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.12.2023 14:00

Представники України працюватимуть на матчі еліт-раунду відбору ЧС-2024 з футзалу

Три представники України отримали призначення на матч еліт-раунду відб...

13.12.2022 16:00

2022: підсумки року для національної збірної України з футзалу

2022 року збірна України з футзалу виступила на чемпіонаті Європи й ус...

13.11.2020 21:56

П’ять членів збірної України інфіковані на коронавірус

На жаль, ПЛР-тести, взяті в п’ятницю вранці у збірників у приміщ...

31.01.2020 20:45

УАФ підтримує збірну України з футзалу, яка гратиме в Сербії в еліт-раунді відбору ЧС-2020

Сьогодні збірна України з футзалу вирушила до Сербії, де завтра розпоч...

Підписатися на новини