Едуард Соболь і Тарас Качараба висловили свої думки щодо матчу плей-офф відбору ЧС-2022 із Шотландією

Гравець бельгійського «Брюгге» Едуард Соболь, що прибув у табір збірної України з невеликою затримкою через оформлення британської візи, і футболіст празької «Славії» Тарас Качараба прокоментували тренувальний процес.

Збірна України продовжує підготовку до матчу плей-офф відбору ЧС-2022 із Шотландією. Учора в естафетах, які хлопці виконували як із м’ячами, так і без них, на перший план виходили командна взаємодія та відчуття плеча партнера. Лише поєднання цих факторів давало можливість досягти успіху у своїй групі. Також були вправи технічного характеру на швидкість мислення.

Тренування прокоментував захисник бельгійського «Брюгге» Едуард Соболь: «Нарешті всі зібралися, радий усіх бачити, хочу привітатися з усіма хлопцями. Дуже щасливий, що прибув до національної збірної. Ми добре відзначили чемпіонство «Брюгге», святкування в команді відбулося після передостаннього туру, а насамкінець відзначали з фанатами. 

Я готовий відразу включитися в справи збірної, адже клубні вже завершилися. Тож усі думки — про національну команду. Щодо збірної Шотландії, скажу, що це гарний суперник. Я очікую непростої гри, але здолати шотландців нам до снаги. Хлопці готувалися до поєдинку багато часу, тож ми в гарному настрої та хороших кондиціях.

Крім того, нас дуже мотивує боротьба наших воїнів за свободу й незалежність України. Хочеться принести радість людям цією й наступними перемогами. Тому будемо робити все, що від нас залежить, щоб подарувати приємні емоції людям в Україні».

Поділився своїми думками й захисник празької «Славії» Тарас Качараба: «Наразі в Словенії стоїть така свіжа, справжня шотландська погода, і добре тренуватися, адже попередні дні були досить спекотними. Як, наприклад, день двосторонки. Це було досить важко, а от сьогодні погода сприяє підготовці до поєдинку із Шотландією.

Сьогоднішні вправи нам підняли настрій — була така собі весела розминка. Відчули трохи ритм роботи і привели себе в тонус. Шотландський, англійський, ірландський футбол, звичайно, має свої сильні сторони. Це самовіддача, дії на другому поверсі, атлетизм та сила, тому ми розбираємо їхні матчі й готуємося до манери гри чи не кожного футболіста. Помалу підходимо до цього поєдинку. Думаю, що важливу роль зіграють стандартні положення. Біля своїх воріт треба зіграти надійно й упевнено».

Нагадаємо, що півфінальний поєдинок плей-офф відбору ЧС-2022 між збірними Шотландії та України відбудеться 1 червня у Глазго на стадіоні «Хемпден Парк» (21.45).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 18:41

Бомбардири збірної України: Роман Яремчук упритул наблизився до Сергія Реброва

Після березневих матчів плей-оф відбору Євро-2024 сталися зміни в істо...

27.03.2024 00:28

Сергій Ребров: «Сьогодні всі заслуговують на цю перемогу — наші вболівальники, наші ЗСУ та наша збірна»

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров прокоментув...

26.03.2024 23:43

Збірна України здобула вольову перемогу над Ісландією і вийшла на Євро-2024!

Перемігши Ісландію у фіналі плей-оф відбору — 2:1, наша націонал...

26.03.2024 13:00

Андрій Лунін: «Якщо хочеш потрапити на Євро, треба обігравати будь-кого»

Голкіпер національної збірної України Андрій Лунін поділився очікуванн...

Підписатися на новини