Новини з табору збірної України: приїзд Соболя та повернення Шапаренка

Сьогодні до національної команди приєднався Едуард Соболь. Гравець, який у складі «Брюгге» здобув цього сезону чемпіонство в Бельгії, затримався на кілька днів через очікування британської візи, яку йому відкривав клуб.

Прогнозований візовим центром Брюсселя термін не справдився, тому довелося зачекати, та головне, що Едуард уже в таборі збірної: він прибув до готелю «Елеганс» перед обідом, тож встиг на теоретичне заняття.

Фото прес-служби УАФ

«Дуже радий, що нарешті дістався збірної, — зізнався Едуард. — Із великою радістю зустрівся з хлопцями — дуже заскучив за ними! Просто щасливий знову бути тут! Часу на втягування в процес немає, тому я готовий одразу включитися в тренування. Хлопці всі, бачу, у гарному гуморі та добрих кондиціях, тож бажання показати себе зашкалює».

Фото прес-служби УАФ

Обідню теорію було присвячено розбору двосторонньої гри, яку команда провела 26 травня: тренерський штаб проаналізував стан виконання підготовчої програми до матчу із шотландцями.

Едуард Соболь став 25-м гравцем у нинішньому складі синьо-жовтих. Чекаємо лише Андрія Луніна, який має прибути після фіналу Ліги чемпіонів. У сьогоднішньому вечірньому тренуванні, як і очікувалося, до загальної групи приєднався Микола Шапаренко. Завершує індивідуальну програму Денис Попов, який під контролем лікарів поступово збільшує фізичні навантаження, аби найближчим часом повернутися до командної роботи.

Фото прес-служби УАФ

Під час підготовки тренер В’ячеслав Руженцев у першу чергу поставив собі за мету підняти настрій футболістів, які вчора відновлювалися після 90-хвилинної гри. В естафетах, які хлопці виконували як із м’ячами, так і без них, на перший план виходили командна взаємодія та відчуття плеча партнера. Лише поєднання цих факторів давало можливість досягти успіху у своїй групі. Також були вправи технічного характеру на швидкість мислення.

Фото прес-служби УАФ

Після цього команда відпрацьовувала контроль м’яча, а в основній частині тренування виконувала тактичні завдання у форматі ігрових серій. Під час цих вправ традиційно відбувається вимірювання роботи серцево-судинної системи з одночасним аналізом дистанції, яку долають футболісти під час тренування, а також розвинутої ними швидкості та рівня витривалості. Ці дані допомагають оцінити, наскільки відновився організм після насиченої гри й наскільки він готовий до сприйняття нових навантажень.

Фото прес-служби УАФ

Недільний день не буде вихідним у таборі збірної: на завтра головний тренер Олександр Петраков призначив два тренування.  Але сьогоднішній вечір ще не завершився, адже хлопці дивитимуться фінал Ліги чемпіонів, уболіваючи за команду Андрія Луніна (хоча є серед них і прихильники «Ліверпуля») та пильно спостерігаючи за виконанням капітана й лідера збірної Шотландії Ендрю Робертсона, який прогнозовано має вийти в стартовому складі червоних.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

Список гравців національної збірної України

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо» Київ), Андрій Пятов («Шахтар» Донецьк), Дмитро Різник («Ворскла» Полтава), Андрій Лунін («Реал», Іспанія).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (усі — «Динамо» Київ), Микола Матвієнко, Валерій Бондар (обидва — «Шахтар» Донецьк), Віталій Миколенко («Евертон», Англія), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Тарас Качараба («Славія», Чехія).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик (обидва — «Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Микола Шапаренко (усі — «Динамо» Київ), Олександр Піхальонок (СК «Дніпро-1»), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Руслан Маліновський («Аталанта», Італія), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина).

Нападники: Артем Довбик (СК «Дніпро-1»), Роман Яремчук («Бенфіка», Португалія), Данило Сікан («Ганза», Німеччина).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: Довбик знову забив за «Жирону», а Мудрик програв півфінал Кубку Англії

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило восьмеро лег...

19.04.2024 16:30

Вік-енд для легіонерів збірної України: кубковий півфінал Мудрика та іспанське Ель-Класіко Луніна

Прийдешній ігровий клубний вік-енд для легіонерів збірної України, яки...

16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

Підписатися на новини