Офіційно. Команди з України та Білорусі будуть розводити між собою в усіх турнірах УЄФА

Виконавчий комітет УЄФА, членом якого є президент УАФ Андрій Павелко, ухвалив рішення розводити команди з України та Білорусі в усіх майбутніх турнірах УЄФА з негайним набуттям чинності даного рішення до наступних змін.

3 березня 2022 року Виконавчий комітет УЄФА ухвалив рішення: оскільки вторгнення російської армії на територію України було здійснено з території Білорусі, усі клуби та національні команди Білорусі, які беруть участь у турнірах УЄФА, мають проводити свої домашні матчі на нейтральних полях. Крім того, матчі, в яких білоруські команди будуть господарями, пройдуть без глядачів.

Сьогоднішнє додаткове рішення ухвалене для безперешкодного проведення турнірів УЄФА, оскільки безпека команд, офіційних осіб та інших учасників матчу не може бути повністю гарантована через наявність воєнного конфлікту.

Виконавчий комітет УЄФА залишатиметься в готовності до проведення додаткових засідань для переоцінки правової й фактичної ситуації в міру її розвитку та прийняття подальших рішень, якщо це буде потрібно.

Виконавчий комітет УЄФА сьогодні також затвердив спеціальні правила для фінальної частини жіночого Євро-2022, яка пройде з 6-го по 31 липня 2022 року в Англії, щоб гарантувати благополучне проведення турніру на тлі пандемії COVID-19.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.02.2024 09:00

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 14.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

13.02.2024 09:16

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 13.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

Підписатися на новини