Збірна України з кіберфутболу не зіграє на FIFAe Nations Cup 2022

У п’ятницю, 20 травня збірна України з кіберфутболу в дисципліні FIFA завершила свої виступи в основному раунді кваліфікації чемпіонату світу з електронного футболу — FIFAe Nations Cup 2022. За їхніми підсумками українська команда посіла восьме місце у групі А й вибула з подальшої боротьби за потрапляння на світову першість.

Українська команда у складі Андрія CIG_ST92 Шакалова, Ярослава ECF_BlackStar98 Гурмака та Олексія ForlanFS Мерсера провела матчі-відповіді групової стадії в режимі «2 на 2» симулятора FIFA 22 на платформі PlayStation 5 зі збірними Австрії, Сербії, Португалії, Ірландії, Іспанії, Фінляндії та Швейцарії.

Попри відверто невдалі виступи в першій частині змагань, другий ігровий день збірна України розпочала з обнадійливої розгромної перемоги над Ірландією — 4:0.

У протистоянні з австрійцями наші кіберфутболісти хоч і пропустили першими, проте їм вдалося відігратися, і протягом зустрічі саме синьо-жовті мали більше шансів на те, аби вирвати перемогу, — 1:1.

Ключовими в турнірному контексті стали три поспіль програші української команди — збірним Сербії, Фінляндії та Португалії. І якщо поразка від португальців із рахунком 1:3 виглядала закономірною, зважаючи на те, що піренейці не програли жодного матчу протягом основного раунду, то у двох інших зустрічах наші хлопці могли набирати очки. На жаль, в обох випадках долю поєдинку вирішував один м’яч на користь суперників.

Але збірна України до останнього чіплялася за шанс залишитися у грі. Цьому посприяла закономірна перемога над Швейцарією — 3:0.

Щоб посісти шосте місце, яке б дозволило українським кіберфутболістам зіграти в нижній сітці 1/16 фіналу, збірній конче потрібно було вигравати в заключному протистоянні, з Іспанією. Прикро, але іспанці реалізували свої шанси та залишили українську команду за бортом чемпіонату світу — 4:0.

Таким чином, за підсумками двох ігрових днів основного раунду кваліфікації FIFAe Nations Cup 2022 збірна України з дев’ятьма очками посіла восьме місце у групі А та втратила всі шанси кваліфікуватися на світовий форум з електронного футболу.

Але Українська асоціація електронного футболу дякує команді, яка в особливо важкі для країни часи в умовах війни зробила все можливе, щоб підготуватися та взяти участь у престижних міжнародних змаганнях. Також УАЕФ дякує вболівальникам, які долучилися до трансляцій та до останнього вірили й підтримували синьо-жовтих.

Збірна України з кіберфутболу повернеться сильнішою! Слава Україні!

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.03.2024 12:03

Україна вийшла на чемпіонат Європи з електронного футболу UEFA eEuro 2024

Український кіберфутболіст Андрій CIG_ST92_UA Шакалов виграв групу G к...

24.05.2023 15:11

Олег Walkman Шустенко: «Рано чи пізно збірна України потрапить на чемпіонат світу з електронного футболу»

Менеджер збірної України з електронного футболу в дисципліні FIFA Олег...

21.05.2023 11:48

Збірна України з FIFA не зіграє на FIFAe Nations Cup 2023

У суботу, 20 травня, збірна України з FIFA провела матчі нокаут-раунду...

19.05.2023 21:43

Збірна України з FIFA вийшла до верхньої сітки плей-оф кваліфікації FIFAe Nations Cup 2023

У п’ятницю, 19 травня збірна України з FIFA провела матчі другог...

Підписатися на новини