Валерій Паламарчук: «Україна заслужено залишилася в елітному дивізіоні»

В Австрії відбулися поєдинки другого етапу відбору Євро-2022 (WU-19) у Лізі А, за підсумками якого молодіжна жіноча збірна України посіла третє місце у своїй групі.

Головний тренер молодіжної жіночої збірної України Валерій Паламарчук у коментарі офіційному сайту УАФ поділився враженнями від виступу своїх підопічних на цьому престижному турнірі:

— Я вважаю, що ми заслужено зберегли прописку в елітному дивізіоні. Це дуже важливо, бо, змагаючись із кращими збірними континенту, мої підопічні швидше прогресують, збагачуються цінним досвідом.

— У кадровому питанні проблем не виникало?

— Ні, у моєму розпорядженні були саме ті футболістки, на яких я й розраховував. Інша справа, що ми не могли похвалитися довгою лавою запасних, але, на щастя, в Австрії обійшлося без травм, і ми зберегли в строю всіх провідних гравців.

— У поєдинках із фаворитами турніру, норвежками й австрійками, були шанси не програти?

— У стартовому матчі, зі скандинавками, це було нереально, надто сильними були опонентки. Що ж до двобою з господарками, то після перерви ми зуміли дати їм бій. І хоча таки поступилися з мінімальним рахунком, нам усе ж таки вдалося здобути стратегічну перевагу над візаві в заключному поєдинку — болгарками. Адже завдяки кращому співвідношенню забитих і пропущених м’ячів нас, аби продовжити прописку в Лізі А, влаштовувала навіть нічия.

— Проте навряд чи ви налаштовували своїх підопічних на те, щоб заради досягнення потрібного результату вони зосередилися виключно на обороні...

— Про це не могло бути й мови. Налаштовував дівчат шукати щастя біля чужих воріт, хоч і просив бути максимально сконцентрованими в кожному ігровому епізоді. Бо надто високою могла бути ціна помилки… Загалом м’ячем частіше володіли болгарки, але за кількістю гольових моментів була рівновага. Заради справедливості слід сказати, що останнє слово могло бути за болгарками, однак наша воротар Катерина Боклач виграла дуель із суперницею, яка опинилася з нею віч-на-віч… Відтак, усе закінчилося підписанням мирної угоди.

— Що далі?

— Швидше за все, у жовтні пройдуть поєдинки першого етапу відбору до фінальної частини Євро-2023 (WU-19). Тільки вже серед дівчат 2004—2005 років народження. Але в нас не повинно виникнути проблем зі складом, адже серед моїх нинішніх підопічних було чимало 18-річних… Користуючись нагодою, хочу подякувати господарям за чудову організацію змагань, за підтримку. До речі, представники громади міста Бад-Вімсбах-Найдхартинг, де ми проводили свої матчі, зібрали кошти, які ми передамо на потреби одного з дитячих лікувальних закладів Києва.

Євро-2022 (WU-19). Другий етап відбору. Група А4

10.05.2022

Україна — Норвегія — 0:5 

Австрія — Болгарія — 4:0 

13.05.2022

Норвегія — Болгарія — 6:0 

Австрія — Україна — 1:0

16.05.2022

Норвегія — Австрія — 1:0

Болгарія — Україна — 0:0

Підсумкова таблиця

 

І

В

Н

П

М

О

1. Норвегія

3

3

0

0

12—0

9

2. Австрія

3

2

0

1

5—1

6

3. Україна

3

0

1

2

0—6

1

4. Болгарія

3

0

1

2

0—10

1

Євро-2022 (WU-19). Фінальний турнір

Сім переможців груп Ліги А за підсумками другого раунду приєдналися до господаря Євро, збірної Чехії, у фінальній стадії, яка проходитиме з 27 червня до 9 липня.

Група А: Чехія, Італія, Іспанія, Франція.

Група В: Швеція, Норвегія, Англія, Німеччина.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.11.2022 16:20

Валерій Паламарчук: «В Ізраїлі дівчата зіграли навіть краще, ніж ми очікували»

Молодіжна жіноча збірна України WU-19 в Ізраїлі посіла третє місце в г...

Підписатися на новини