Новини з табору збірної України: вітання нашим захисникам, робота над специфічними елементами гри та збори до Німеччини

Другий тиждень підготовки у Словенії синьо-жовті символічно розпочали з командного фото зі стягами України та гучними вигуками «Слава Україні! Героям слава!».

У такий спосіб хлопці передали вітання захисникам України та всій українській нації, яка продовжує героїчну боротьбу з окупантами. Збірники серцем і душею — із рідною державою, перебуваючи у незрозривному духовному та емоційному зв‘язку із земляками.

Фото прес-служби УАФ

Що ж до футбольної складової, то вона продовжилася роботою над специфічними елементами гри. Зокрема, сьогодні на ранковому занятті головний тренер Олександр Петраков та його асистенти запропонували гравцям відпрацювання стандартних положень. Основній частині заняття передувала цікава розминка. Тренер із фізпідготовки В’ячеслав Руженцев дав завдання передавати м’яч один одному руками із завершальними ударами головою. Завдання постійно ускладнювалося, дійшовши в заключній серії до передач та ударів лише головою. Така рухливість на обмеженому клаптику поля, зі змагальним ефектом гарно розігріла збірників, подарувавши позитивні емоції.

Після цього можна вже було спокійно переходити до роботи над стандартами.

Фото прес-служби УАФ

Під вечір клімат передгір’я вже вкотре нагадав про себе: обідня спека змінилася прохолодним дощем, що переріс у зливу. Негода дещо підкоригувала тренувальні плани. Команда була розділена на дві групи: одна працювала в тренажерному залі, інша — за бажанням відпрацьовувала удари або грала в тенісбол. У тренуванні взяв участь 21 гравець — Віктор Циганков та Олексій Гуцуляк продовжують відновлюватися після ушкоджень.

Фото прес-служби УАФ

Завтра синьо-жовті вирушають на свій перший контрольний матч під час травневого збору. На 11.40 за центральноєвропейським часом призначено виліт чартерного рейсу з Любляни до Дюссельдорфа. Політ триватиме близько 1 години 20 хвилин. Із летовища збірна автобусом дістанеться Менхенгладбаха та розміститься просто на арені «Боруссія Парк», адже там у трибунах розміщено готель, який гостинно надає в користування національній команді України клуб «Боруссія».

На завтра заплановано й медіазаходи синьо-жовтих. 10 травня о 18.30 за центральноєвропейським часом (19.30 за Києвом) розпочнеться прес-конференція головного тренера збірної України Олександра Петракова та гравця команди. Акредитовані на матч журналісти зможуть бути фізично присутніми на цій медіаподії, що відбудеться в конференц-залі арени.

Фото прес-служби УАФ

Водночас для представників мас-медіа, що в цей час не мають змоги залишити межі України або не прибули до Менхенгладбаха з інших причин, буде організовано Zoom-зв’язок, завдяки якому можна буде поставити учасникам прес-конференції свої запитання. Посилання на Zoom-конференцію буде поширене через медіаканал УАФ.

Одразу після прес-конференції (о 19.00 за центральноєвропейським часом) розпочнеться передматчеве тренування національної команди, яке буде повністю відкритим для представників ЗМІ.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

Список гравців, викликаних з українських клубів

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо» Київ), Андрій Пятов, Анатолій Трубін (обидва — «Шахтар» Донецьк), Дмитро Різник («Ворскла» Полтава).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (усі — «Динамо» Київ), Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко, Валерій Бондар, Юхим Конопля (усі — «Шахтар» Донецьк).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик (обидва — «Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Микола Шапаренко, Віталій Буяльський, Денис Гармаш (усі — «Динамо» Київ), Сергій Булеца («Зоря» Луганськ), Олександр Піхальонок, Олексій Гуцуляк (обидва — СК «Дніпро-1»).

Нападники: Артем Довбик (СК «Дніпро-1»), Артем Бєсєдін («Динамо» Київ).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 18:41

Бомбардири збірної України: Роман Яремчук упритул наблизився до Сергія Реброва

Після березневих матчів плей-оф відбору Євро-2024 сталися зміни в істо...

27.03.2024 00:28

Сергій Ребров: «Сьогодні всі заслуговують на цю перемогу — наші вболівальники, наші ЗСУ та наша збірна»

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров прокоментув...

26.03.2024 23:43

Збірна України здобула вольову перемогу над Ісландією і вийшла на Євро-2024!

Перемігши Ісландію у фіналі плей-оф відбору — 2:1, наша націонал...

26.03.2024 13:00

Андрій Лунін: «Якщо хочеш потрапити на Євро, треба обігравати будь-кого»

Голкіпер національної збірної України Андрій Лунін поділився очікуванн...

Підписатися на новини