Караваєв та Шапаренко розповіли про приїзд динамівців до табору збірної України

Гравці національної збірної України з київського «Динамо» прокоментували початок роботи на навчально-тренувальному зборі в Словенії.

1 травня збірна України розпочала підготовку до матчів плей-офф відбору ЧС-2022 та Ліги націй. Згодом до команди приєдналися гравці київського «Динамо», які 4 травня провели благодійний поєдинок проти швейцарського «Базеля». Захисник Олександр Караваєв і півзахисник Микола Шапаренко поділилися емоціями після приїзду до розташування синьо-жовтих.

Олександр Караваєв: «Ми летіли із самого ранку, тому трішки важко. Але відпочинемо й будемо готові. Щодо матчу з «Базелем», то він, як і всі інші, був благодійним. Емоції переповнюють, коли ми виграємо та знаємо, для чого проводимо ці поєдинки. Зібрані кошти йдуть на допомогу нашим співвітчизникам.

Коли ми виграємо, це додає оптимізму та жаги до перемоги. Під час благодійних ігор ми бачимо, скільки українців приходить, як вони підтримують нас. Це дуже добре. Посилюється думка про нашу найшвидшу перемогу. Усі бачать, як об’єднався не тільки наш народ, а й усі інші народи, які нам допомагають.

Жодне тренування не замінить гри. Навіть якщо це благодійний чи виставковий поєдинок, то це зовсім інші емоції, кондиції, ти відчуваєш ігровий ритм. Тому ти набираєш форму через матчі.

Ми знаємо, для чого збираємося в національній команді. Щодня на тренуваннях, а потім і в іграх ми віддаватимемо всіх себе заради перемоги. Так, як наші воїни боронять нашу країну, — так і ми віддаватимемо всі сили на футбольному полі. Це те, що ми можемо робити найкраще».

Микола Шапаренко: «Дуже радий повернутися в національну збірну, тренуватися й готуватися до нашого головного матчу, який пройде 1 червня. Кондиції в нас добрі, ми непогано провели збори в Бухаресті, мали хороші спаринги. Ми одразу включилися в роботу — один день перерви, а потім тренування.

Мої родичі перебувають більш-менш у безпеці. Кожен день спілкуюся з ними, дізнаюся про обстановку, чи все добре. Весь український народ чекає на перемогу збірної, тож постараємося його не підвести».

Нагадаємо, поєдинок 1/2 фіналу плей-офф відбору ЧС-2022 між збірними Шотландії та України має відбутися 1 червня в Глазго на стадіоні «Хемпден Парк».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.04.2024 11:00

Рейтинг ФІФА. Національна збірна України піднялася на 22-ге місце

ФІФА оновила рейтинг національних збірних, в якому Україна п...

26.03.2024 22:52

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України переграв команду Олександра Петракова

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

25.03.2024 22:00

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України поступився в контрольному матчі

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

22.03.2024 23:44

Ліга націй-2024/2025. Суперники збірної України зіграли товариські поєдинки

Суперники збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/...

Підписатися на новини