Благодійні матчі на підтримку України «Динамо» та «Шахтаря», знакове суддівство Кривушкіна

Лідери української Vbet Ліги, донецький «Шахтар» та київське «Динамо», продовжують благодійні тури, під час яких проводять товариські матчі з європейськими клубами. Головна мета цих заходів — збір коштів на гуманітарну допомогу Україні та українському народу, які страждають унаслідок російського вторгнення.

Цього разу «Динамо» вирушило до Стамбула, де продовжило свій тур під назвою «Матч за мир!», мета якого — інформування міжнародної спільноти про жахливу війну в Україні та збір коштів для підтримки українців, які постраждали від війни з російським агресором.

На гру проти місцевого «Галатасараю», яка завершилася перемогою біло-синіх із рахунком 3:1, динамівці вийшли з українськими прапорами. 

Фото fcdynamo.com

Участь у поєдинку взяли гравці національної збірної з листопадового списку Олександра Петракова: Георгій Бущан, Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Віталій Буяльський (автор одного з голів), Віктор Циганков (автор одного з голів) та Денис Гармаш.

Попереду в «Динамо» ще чимало спарингів, а найближчу зустріч кияни проведуть із румунським ЧФР 20 квітня.

Календар благодійних матчів «Динамо»

12.04 «Легія» (Польща) — «Динамо» (Україна) — 1:3

14.04 «Галатасарай» (Туреччина) — «Динамо» (Україна) — 1:3

20.04 ЧФР (Румунія) — «Динамо» (Україна)

26.04 «Боруссія» Д (Німеччина) — «Динамо» (Україна)

28.04 «Динамо» З (Хорватія) — «Динамо» (Україна)

Натомість «Шахтар» прибув у Гданськ, де зустрівся з місцевою «Лехією» й переміг із рахунком 3:2. Футболісти обох команд вийшли на поле з написами STOP WAR на футболках, при цьому у гравців «Шахтаря» замість прізвищ були написані назви українських міст-героїв, які постраждали від бойових дій. Поєдинок розпочався із хвилини мовчання на спомин про жертв війни в Україні. Також на поле вийшла родина з Маріуполя, яка евакуювалася з міста в день початку повномасштабної агресії Росії проти України. Чоловік Варвари загинув під час оборони Маріуполя.

Фото shakhtar.com

На останній хвилині матчу відбулася знакова заміна. Замість Михайла Мудрика на поле вийшов 12-річний Дмитро Кеда, який разом із сім'єю три тижні провів у заблокованому Маріуполі, але зміг виїхати з міста. Саме цей хлопець став героєм зустрічі — після сольного проходу він переграв кіпера та забив переможний гол «Шахтаря».

Фото shakhtar.com

Участь у цьому поєдинку взяли гравці збірної України, які викликалися до національної команди в листопаді, а саме — Андрій Пятов, Микола Матвієнко й Тарас Степаненко. До речі, головним арбітром поєдинку із 50-ї хвилини до фінального свистка був українець Дмитро Кривушкін, який нині тимчасово працює в Польщі. Наш рефері замінив поляка Шимона Марциняка, який лише у вівторок відсудив чвертьфінальну зустріч Ліги чемпіонів «Реал» — «Челсі» (2:3).

 

Усі кошти від реалізації квитків та реклами на матчах Shakhtar Global Tour for Peace буде передано захисникам України, волонтерським організаціям, медикам, а також спрямовано на допомогу українським дітям, які постраждали від війни. Попереду в «Шахтаря» ще як мінімум два благодійні поєдинки, найближчий з яких — проти турецького «Фенербахче» 19 квітня.

Календар благодійних матчів «Шахтаря»

09.04 «Олімпіакос» (Греція) — «Шахтар» (Україна) — 1:0

14.04 «Лехія» (Польща) — «Шахтар» (Україна) — 2:3

19.04 «Фенербахче» (Туреччина) — «Шахтар» (Україна)

01.05 «Гайдук» (Хорватія) — «Шахтар» (Україна)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.02.2024 09:00

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 14.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

13.02.2024 09:16

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 13.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

Підписатися на новини