Шотландські вболівальники зібрали благодійні кошти для гуманітарної допомоги українським дітям

Уболівальники національної збірної Шотландії долучилися до збору коштів на гуманітарну допомогу для українських дітей, що постраждали в результаті російського військового вторгнення.

24 березня на стадіоні «Хемпден Парк» у Глазго національні збірні Шотландії та Польщі в партнерстві з UNICEF зіграли матч миру, який пройшов із закликом щодо припинення широкомасштабної військової агресії росії проти України. Саме цього дня й на цьому стадіоні із шотландською командою мала зіграти поєдинок плей-офф відбору ЧС-2022 збірна України.

38 тисяч глядачів, які відвідали трибуни стадіону, стали свідками результативної нічиєї — 1:1, а Шотландській футбольній асоціації вдалося зібрати з реалізованих квитків 380 тис. фунтів, які підуть на гуманітарні потреби для дітей, які постраждали внаслідок бойових дій.

Солідарність з українським народом продемонстрували й представники фан-клубу збірної Шотландії, «Тартанової Армії», які в день гри Шотландії та Польщі організували товариську зустріч з українськими вболівальниками.

Метою товариського матчу став збір коштів для навчально-реабілітаційного центру «Джерело» у Львові, який наразі приймає біженців з інвалідністю з усієї України, благодійного фонду «Запорука» в Києві, що допомагає онкохворим дітям та їхнім родинам, а також центру Dnipro Kids, який займається опікою дітей-сиріт у Дніпрі.

 

«Коли в Україні розпочалася війна, ми з дружиною почали шукати шляхи, як допомогти українському народу. Оскільки я маю членство в благодійній організації, яка на виїзних матчах збірної Шотландії допомагає дітям, що опинилися у складних життєвих обставинах, то вирішив скористатися цією можливістю та зібрати кошти для гуманітарної допомоги українським дітям», — розповідає представник «Тартанової Армії» Кларк Гілліс, який разом із дружиною-українкою зібрав 4 тис. фунтів для львівського навчально-реабілітаційного центру «Джерело».

«Шотландські вболівальники — це не лише неймовірна підтримка з трибун, а й щедрість та дружелюбність до кожної країни, зі збірною якої ми граємо. І хоч українська команда й є суперником збірної Шотландії в плей-офф відбору чемпіонату світу, є речі, які важливіші за футбол», — додає Гілліс, висловлюючи сподівання, що жахіття війни, в яких місяць тому опинилися мільйони українців, закінчаться якнайшвидше.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.02.2024 09:00

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 14.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

13.02.2024 09:16

Генеральний штаб ЗС України: оперативна інформація щодо російського вторгнення (станом на 6:00 13.02.2024)

До вашої уваги — оперативна інформація Генерального штабу Збройн...

Підписатися на новини