Офіційно. ФІФА підтримала Україну й застосувала санкції до її загарбників

Міжнародна федерація футболу ухвалила рішення про заборону всіх міжнародних матчів у Росії, а також використання її національного гімну та прапора.

ФІФА на своєму офіційному сайті опублікувала заяву з рішеннями щодо покарання Росії через її агресію в Україні. 

«Перш за все, ФІФА рішуче засуджує застосування сили Росією під час її вторгнення в Україну. Насильство не є рішенням будь-яких питань, і ФІФА висловлює солідарність з усіма людьми, які постраждали від того, що відбувається в Україні.

ФІФА закликає до невідкладного відновлення миру та до конструктивного діалогу, який необхідно розпочати негайно. ФІФА підтримує тісні контакти з Українською асоціацією футболу та членами українського футбольного співтовариства.

Для вирішення питань, пов’язаних із футболом, у координації з УЄФА Бюро Ради ФІФА за участю президента ФІФА та шести президентів континентальних конфедерацій одноголосно вирішило вжити негайних заходів відповідно до рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету (МОК). Вони будуть застосовуватися до подальших повідомлень.

Рішення ФІФА

1. На території Росії не буде жодних міжнародних змагань, а домашні матчі клубів та збірної проходитимуть на нейтральній території та без глядачів.

2. Росія братиме участь у будь-яких змаганнях під назвою «Футбольний союз Росії (РФС)», а не «Росія».

3. У матчах за участі команд із Футбольного союзу Росії не використовуватимуть прапор чи гімн Росії. 

ФІФА продовжить свій поточний діалог із МОК, УЄФА та іншими спортивними організаціями для визначення будь-яких додаткових заходів або санкцій, включаючи потенційне відсторонення від змагань, які будуть застосовані найближчим часом, якщо ситуація швидко не покращиться.

Бюро Ради ФІФА залишається готовим ухвалити будь-яке із цих рішень. Важливо, що ФІФА твердо переконана, що спортивний рух має бути єдиним у своїх рішеннях щодо цієї теми і що спорт має залишатися вектором миру та надії.

Що стосується майбутніх відбірних матчів чемпіонату світу з футболу 2022 року, ФІФА врахувала позиції Польського футбольного союзу, Футбольної асоціації Чеської Республіки та Шведської футбольної асоціації й уже вступила з усіма в діалог.

ФІФА буде підтримувати тісні контакти, щоб разом знайти прийнятні рішення. ФІФА подумки з усіма, хто постраждав від цієї шокуючої ситуації».

Нагадаємо, що 24 лютого, враховуючи воєнну агресію Російської Федерації проти України, УАФ після рішення виконавчого комітету направила до ФІФА та УЄФА відповідні звернення, а 25 лютого УЄФА за підсумками екстреного засідання свого виконавчого комітету ухвалив важливі рішення щодо країни-агресора. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.01.2024 23:18

The Best FIFA: ФІФА оголосила лауреатів 2023 року

Сьогодні в Лондоні відбулася церемонія нагородження The Best FIFA Foot...

24.06.2023 10:34

Рішення Ради ФІФА щодо проведення міжнародних турнірів

Рада ФІФА на своєму засіданні ухвалила низку рішень стосовно термінів...

25.04.2023 16:07

Визначилися чотири претенденти на проведення жіночого ЧС-2027

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) отримала чотири заявк...

18.04.2023 16:00

Програма ФІФА з розвитку талантів — тепер в Україні

Українська асоціація футболу, попри період найскладнішого випробування...

Підписатися на новини