УЄФА відібрав право проведення фіналу Ліги чемпіонів-2021/2022 у російського Санкт-Петербурга

Виконавчий комітет УЄФА на сьогоднішньому екстреному засіданні ухвалив винятково важливе рішення щодо фінального поєдинку Ліги чемпіонів-2021/2022

Виконавчий комітет УЄФА провів сьогодні позачергове засідання через серйозну ескалацію в Європі. Про це повідомляє офіційний сайт організації.

Виконком ухвалив рішення щодо перенесення фіналу чоловічої Ліги чемпіонів-2021/2022 із Санкт-Петербурга на стадіон «Стад-де-Франс» у Сен-Дені. Матч відбудеться, як і було заплановано, у суботу, 28 травня та розпочнеться о 22.00 за київським часом.

УЄФА висловив вдячність президенту Франції Еммануелю Макрону за його особисту підтримку в питанні перенесення найпрестижнішого поєдинку в європейському клубному футболі до Франції під час безпрецедентної кризи.

Разом з урядом Франції УЄФА повністю підтримуватиме зусилля зацікавлених сторін щодо забезпечення порятунку футболістів та їхніх родин в Україні, які стикаються із жахливими людськими стражданнями, руйнуваннями та вимушеним переміщенням.

На сьогоднішньому засіданні Виконавчий комітет УЄФА також вирішив, що російські й українські клуби та національні команди, які беруть участь у змаганнях під егідою УЄФА, будуть проводити свої домашні матчі на нейтральних полях до подальшого повідомлення.

Виконавчий комітет УЄФА також залишається в режимі очікування й може скликати подальші позачергові засідання, за потреби навіть на постійній основі. На них буде зроблено повторну оцінку правової та фактичної ситуації залежно від розвитку подій та, у разі необхідності, ухвалено подальші рішення.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.02.2024 18:43

Схвалено Стратегію УЄФА 2024—2030 «Об’єднані заради успіху»

Виконавчий комітет УЄФА сьогодні, 7 лютого провів зустріч у Парижі та...

01.02.2024 18:03

Засідання Виконкому УЄФА відбудеться 7 лютого в Парижі

Виконавчий комітет УЄФА проведе своє наступне засідання в Парижі в сер...

10.10.2023 15:28

УЄФА не допустить до змагань російські команди U-17. Дякуємо європейським партнерам за підтримку України!

Під час сьогоднішнього засідання Виконавчий комітет УЄФА зняв із розгл...

04.10.2023 16:44

УАФ рішуче засуджує потенційне рішення ФІФА про допуск російських команд до змагань

Із відкритих джерел стало відомо, що сьогодні Радою ФІФА може бути при...

Підписатися на новини