Українські арбітри отримали третій фургон VAR

Презентацію обладнаного необхідним устаткуванням і технологією відеоповторів мікроавтобуса провів голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі. Нещодавно в Туреччині закінчився НТЗ арбітрів, де Лучано спільно з Ніколою Ріццолі готував наших рефері до другої частини сезону. 

Найближчим часом фургон пройде регламентоване в таких випадках тестування та з початком другої частини змагань буде використовуватися на матчах у різних містах України.

Фото прес-служби УАФ

«Пишаюся тим, що ми у списку країн, де VAR уже є невід’ємною частиною організації футбольних поєдинків і продовжує мінімізувати ризик помилки арбітрів. Вірю, що із часом ці фургони побувають також на матчах чемпіонату в Донецьку, Луганську, Сімферополі й Севастополі, які залишаються невід’ємною частиною нашої держави!» — зазначив президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко.

Фото прес-служби УАФ

«Ми доклали багатьох зусиль, щоб забезпечити VAR усі матчі чемпіонату, і ми дуже близькі до цієї мети. Україна — велика країна, відстань у кілометрах вражає, але ми будемо старатися. Усе залежатиме від календаря. Четвертий фургон у будь-якому випадку точно вирішить усі питання. Зараз працювати з VAR готові 16 арбітрів, але потрібно розрізняти арбітрів у полі та арбітрів у фургоні», — сказав Лучано Лучі.

Фото прес-служби УАФ

«Ми бачимо, що клуби хочуть, щоб усі були в рівних умовах. Ми використовуватимемо третю машину задля того, щоб усі матчі проводилися разом із відеоасистентом рефері. Це плюс не лише для арбітрів, а й для клубів, особливо тих, які виступають в єврокубкових турнірах. Ми бачимо, що VAR використовується в провідних чемпіонатах Європи, відбірних циклах, єврокубках. Це добре для нашого чемпіонату. Арбітр повинен виходити на поле й працювати на повну. Ми стараємося це робити. VAR — лише інструмент для того, щоб виправити явну та очевидну помилку. Саме тому ми презентуємо третю машину, яка дозволить виправляти помилки арбітрів. А вони трапляються, оскільки людині властиво помилятися. Тепер у нас є надійний захист, який буде виправляти явні й очевидні помилки», — говорить арбітр ФІФА Сергій Бойко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.03.2024 19:38

У березні заплановано заходи Комітету арбітрів УАФ

Визначено дати заходів для українських арбітрів, які відбудуться найбл...

23.10.2023 12:43

Представники України працюватимуть на матчах основного раунду Ліги чемпіонів із футзалу

Два українці отримали призначення на матчі основного раунду Ліги чемпі...

29.09.2023 11:30

Офіційно. Роз’яснення Комітету арбітрів УАФ щодо арбітра Юрія Іванова

Комітет арбітрів Української асоціації футболу отримав лист від Коміте...

22.09.2023 13:02

Офіційно. Роз’яснення Комітету арбітрів УАФ щодо арбітра Олександра Солов’яна

Комітет арбітрів Української асоціації футболу отримав лист від Коміте...

Підписатися на новини