Українські арбітри провели зимові збори в турецькому Белеку

У місті Белек (Туреччина) 12—19 лютого відбулися зимові збори українських арбітрів та асистентів арбітрів професіональних змагань.

Як розповів куратор підготовки українських рефері Нікола Ріццолі, у зборах узяли участь понад 100 арбітрів та асистентів. «Новинки стосувалися насамперед використання системи VAR. Президент УАФ Андрій Павелко надасть нам додаткову можливість — ми отримаємо ще один фургон VAR, що дозволить нам покрити майже всі матчі. Звичайно, потрібно довчити та натренувати арбітрів згідно з директивами ФІФА та УЄФА. Це складний збір із точки зору застосування технології», — заявив італійський фахівець.

Своєю чергою голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі зазначив: «Перш за все я хотів би подякувати президенту Української асоціації футболу Андрію Павелку за можливість приїхати до Туреччини та підготуватися. Різниця з попередніми роками в тому, що ми більше сконцентровані на підготовці до роботи з VAR.

Нікола Ріццолі — дуже цінне надбання з боку УАФ. Його діяльність полягає в консультуванні комітету арбітрів із технічних питань. Насамперед це стосується VAR, адже він експерт, який займався цим питанням в Італії багато років. Це буде дуже корисно для покращення роботи системи VAR в Україні».

«Підготовка, в принципі, стандартна. Ми проходили її щодня, підганяємо фізичні кондиції та теорію, — розповів про збір арбітр Прем'єр-ліги Олександр Шандор. — Щодня в нас зустрічі з Ріццолі, він підказує нам, як чинити в тих чи інших моментах. Ми це дуже цінуємо, адже він вкладає свої знання. Новинки є в першу чергу щодо VAR. Ми навчаємося, вдосконалюємо систему. Є невеликі нововведення в плані правил».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.04.2024 13:25

У Будинку футболу відбулися семінари арбітрів та асистентів арбітра

9 квітня в Будинку футболу відбувся семінар арбітрів та асистентів арб...

20.03.2024 14:43

Навчально-методичний семінар арбітрів футзалу під егідою ФІФА відбувся у Львові

У Львові від 17-го до 20 березня проходив триденний навчально-методичн...

04.03.2024 19:38

У березні заплановано заходи Комітету арбітрів УАФ

Визначено дати заходів для українських арбітрів, які відбудуться найбл...

23.10.2023 12:43

Представники України працюватимуть на матчах основного раунду Ліги чемпіонів із футзалу

Два українці отримали призначення на матчі основного раунду Ліги чемпі...

Підписатися на новини