Перша перемога Кортеса: жіноча збірна України обіграла команду Венесуели на Turkish Women’s Cup 2022

Національна жіноча збірна України з перемоги стартувала на міжнародному турнірі Turkish Women’s Cup 2022 під час навчально-тренувального збору в турецькій Аланії.

Матч із Венесуелою став першим для жіночої збірної України 2022 року та стартовим на турнірі Turkish Women’s Cup 2022. Ці змагання є проміжним етапом підготовки команди Луїса Кортеса до квітневих кваліфікаційних поєдинків чемпіонату світу 2023 року.

Фото evimafootball.com

На зустріч із південноамериканками іспанський спеціаліст приготував схему 4—3—3. Зліва в захисті вийшла Романенко, яка повернулася до збірної після тривалої паузи. Козлова, яка пропускала минулі матчі команди у відборі через коронавірус, з’явилася зліва в атаці, а на правий фланг тренер відрядив Овдійчук. Дії саме цієї пари гравців несли найбільше гостроти від української команди в цьому поєдинку.

Збірна України розпочала гру першим номером, проте саме в стартові хвилини ледь не пропустила гол. Свою єдину гольову нагоду в першому таймі венесуелки отримали після швидкої контратаки, яку потужним ударом під поперечину завершувала Спекмаєр. Бондарчук у видовищному стрибку перевела м’яч на кутовий.

Фото evimafootball.com

Контролюючи м’яч у центрі поля, українки стикалися із жорстким та агресивним пресингом із боку суперниць, проте перша ж вилазка синьо-жовтих на чужу половину завершилася взяттям воріт. Козлова на фланзі розібралася з кількома суперницями й м’яко навісила до штрафного майданчика, а Овдійчук легким дотиком підкоригувала політ сфери в дальній нижній кут.

У перші 45 хвилин зустрічі наші дівчата мали ще одну нагоду, аби відзначитися. На 25-й хвилині швидка комбінація Овдійчук, Хімич та Панцулаї завершилася ударом останньої головою, проте м’яч пролетів повз дальню стійку. 

Фото evimafootball.com

Венесуельська команда переважно будувала свої атаки через вертикальні передачі на фланги й навіть доводила деякі з них до завершення, проте до ударів у площину справа так і не доходила.

По перерві наставники жіночих збірних України та Венесуели виконали низку замін, які освіжили та пришвидшили гру. Як і до відпочинку, українки грали з позиції сили, а їхні опонентки шукали свої можливості під час контратак. Щоправда, діям обох колективів у другому таймі не вистачало цілісності, у футболісток було чимало браку, а гра набула сумбурного характеру.

Фото evimafootball.com

Уже в останні миттєвості зустрічі венесуельська команда ледь не спромоглася на те, щоб уникнути поразки. Південноамериканки заробили право на небезпечний стандарт, а Кастельянос прямим ударом зі штрафного мало не поцілила в дальній кут воріт.

1:0 — жіноча збірна України здобула першу перемогу за Луїса Кортеса. Зважаючи на мінімальний виграш Узбекистану в Литви, після першого туру змагань український та узбецький колективи ділять лідерську позицію у групі А.

Фото evimafootball.com

Turkish Women’s Cup 2022

Україна — Венесуела — 1:0 (1:0)

Гол: Овдійчук (7).

Україна: Бондарчук, Корсун, Апанащенко, Шматко, Романенко, Калініна (Петрик, 46), Хімич, Панцулая (Кочнєва, 74), Овдійчук (Шевчук, 63), Козлова (Малахова, 70), Куніна (Кравчук, 63).

Тренер: Луїс Кортес.

Венесуела: Веласкес, Кабрера, Ромеро (Рівера, 90+2), Вільямісар, Онейль, Кастельяно, Морено (к), Спекмаєр (Ангуло, 74), Гарсія, Астудільо (Гутьєррес, 74), Олів’єрі (Кампос, 63).

Тренер: Памела Конті.

Арбітр: Гамзе Дурмуш (Туреччина).

Попереджені: Калініна (45+1), Кравчук (70).

16 лютого. Аланія. Goldсity Sport Complex.

16.02. Болгарія — Латвія — 1:1
16.02. Узбекистан — Литва — 1:0
16.02. Україна — Венесуела — 1:0

19.02. Венесуела — Латвія      (10.00) 
19.02. Болгарія — Литва         (14.00)  
19.02. Україна — Узбекистан (17.30) 

22.02. Литва — Латвія              (10.00) 
22.02. Україна — Болгарія       (13.30)
22.02. Узбекистан — Венесуела (17.30)

Нагадаємо, що 8-го та 12 квітня синьо-жовті проведуть два домашні поєдинки відбору чемпіонату світу-2023 — проти Шотландії та Угорщини відповідно. Наразі українки займають четверту сходинку в турнірній таблиці, але зберігають шанси на вихід до стадії плей-офф.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.04.2024 17:10

Євро-2025 серед жіночих команд. Визначено місце проведення поєдинку відбору Україна — Уельс

Визначено місце проведення домашнього матчу національної жіночої збірн...

09.04.2024 19:04

Євро-2025 серед жіночих команд. Збірна України у відбірному турнірі поступилася команді Хорватії

Національна жіноча збірна України продовжила кваліфікаційний турнір Єв...

05.04.2024 19:58

Євро-2025 серед жіночих команд. Збірна України стартувала у відбірному турнірі з перемоги над Косовом

Національна жіноча збірна України сьогодні розпочала кваліфікаційний т...

Підписатися на новини