Товариські матчі між юнацькими збірними України та Іспанії з футзалу U-19 скасовано

Товариські поєдинки між юнацькою збірною України з футзалу U-19 та її іспанськими однолітками не відбудуться.

Як повідомляє прес-служба Асоціації футзалу України, підопічні Віталія Одегова не вилетіли до Іспанії через невизначену ситуацію з повітряним простором України. Матчі з іспанцями мали відбутися 15—16 лютого в місті Лас-Росас.

У зв’язку зі скасуванням спарингів навчально-тренувальний збір української команди у Броварах буде подовжений на два дні й триватиме до 16 лютого.

Нагадаємо, 30 серпня минулого року відбулося жеребкування основного раунду кваліфікації другого чемпіонату Європи з футзалу (U-19). За його підсумками підопічні Віталія Одегова потрапили до групи 6, де зустрінуться з Бельгією, Молдовою та переможцем групи А попереднього раунду — Андоррою. Українська команда попередньо була визначена як один із господарів міні-турнірів, які пройдуть у березні.

Формат Євро-2022 (U-19) із футзалу

За перемогу в новому розіграші чемпіонату Європи сперечаються 34 команди. Збірна Іспанії отримала пряму путівку до фінального етапу, який проходитиме 3—10 вересня 2022 року в Хаені, а ще 33 команди візьмуть участь у кваліфікації.

Сім учасників із найнижчим рейтингом (на основі результатів першого розіграшу) стартували в листопаді з попереднього раунду. Вони розіграли дві путівки в основний раунд, який відбудеться в березні. Із цієї стадії стартують 26 команд, у тому числі й юнацька збірна України. За підсумками основного раунду визначаться сім учасників фінальної стадії, які приєднаються до Іспанії, тобто до наступного етапу вийдуть лише переможці міні-турнірів.

Основний раунд

Група 1: Туреччина, Нідерланди, Італія, Чорногорія.

Група 2: Португалія, Чехія, Кіпр, Греція.

Група 3: Сербія, Словенія, Франція, Угорщина.

Група 4: Фінляндія, Польща, Боснія і Герцеговина, Казахстан.

Група 5: Румунія, Росія, Словаччина, Грузія.

Група 6: Україна, Бельгія, Молдова, Андорра.

Група 7: Хорватія, Білорусь, Латвія, Азербайджан.

Фінальна частина відбудеться в іспанському Хаені на «Олівіо-Арені», яка вміщує 6500 глядачів. Вісімку учасників турніру складуть господар чемпіонату Європи, Іспанія, та сім переможців кваліфікації. Згідно із жеребкуванням вони будуть розбиті на дві групи по чотири команди, по дві найкращі з яких вийдуть до півфіналів.

Розклад Євро-2022 (U-19) із футзалу

15—20.03.2022

Основний раунд кваліфікації.

03—10.09.2022

Фінальний турнір.

Нагадаємо, що на першому в історії Євро з футзалу серед юнаків, що відбулося 2019 року, збірна України пробилася до фінального турніру, де посіла у своїй групі третє місце. А чемпіоном став один із кривдників синьо-жовтих — команда Іспанії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини