Олександр Косенко: «Ми ввійшли до четвірки найкращих команд Європи — це неабияке досягнення, неоціненний досвід»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоментував виступ своєї команди на чемпіонаті Європи 2022 року.

У матчі за третє місце на Євро-2022 синьо-жовті поступилися Іспанії з рахунком 1:4. Після гри головний тренер збірної України Олександр Косенко оцінив виступ своїх підопічних у фінальному турнірі.

— Результат матчу за третє місце не можна назвати позитивним, але потрапляння до топ-4 — уже успіх. Оцініть, будь ласка, цей турнір.

— Дійсно, ми ввійшли до четвірки найкращих команд Європи — це неабияке досягнення, неоціненний досвід. Ми повинні ним скористатися і зрозуміти, за рахунок чого можемо перемагати й потрапляти в півфінал чемпіонату Європи. Ми проаналізуємо цей турнір.

Я вважаю, що ми в кожному матчі виглядали непогано. Навіть у поєдинку зі збірною Нідерландів хоч і програли, але мали гарні моменти. Я скажу, що цей суперник дуже додав і ще неодноразово заявить про себе.

— Ви провели матчі проти Португалії, Казахстану, Росії, Іспанії — топ-збірних Європи. Вдалося здобути лише одну перемогу, але за грою ви не поступалися нікому. Збірна України дійшла до такого рівня, що може нав’язувати боротьбу найкращим європейським командам?

— Я хочу, щоб гравці самі повірили, що з топ-збірними можна не просто грати, а й перемагати. Звичайно, це важко, адже рівень суперників дуже високий. Утім, це можливо. Хлопці повинні зрозуміти, за рахунок чого ми можемо перемагати. Не просто за рахунок гри на контратаках, а за рахунок своєї гри, яку ми можемо нав’язати. Потрібно намагатися робити це в матчах із сильними суперниками. Якщо ми не будемо цього робити, то нам буде дуже складно.

— Чи задоволені ви результатом на цьому турнірі?

— Так, задоволений. Зрозуміло, що вже по ходу змагань хотілося більшого. Коли ми потрапили в півфінал, то прагнули вийти й у фінал. Як ми й домовлялися — рухатися крок за кроком. Я задоволений грою та самовіддачею хлопців. Усе це загалом дає позитивну оцінку чемпіонату. Дякую всім уболівальникам, усім гравцям, усій команді, усім, хто був причетний до цього футзального свята.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.02.2022 13:01

Український голкіпер Кирило Ципун увійшов до символічної збірної найкращих гравців Євро-2022 з футзалу

Голкіпер збірної України Кирило Ципун увійшов до символічної збірної н...

09.02.2022 18:15

Збірна України з футзалу переключається на відбір чемпіонату світу 2024 року

Після виступу на Євро-2022 збірна України з футзалу готуватиметься до...

08.02.2022 18:37

Збірна України з футзалу розмістилася на восьмій позиції в рейтингу УЄФА

У лютневому рейтингу національних команд, оновленому УЄФА, збірна...

Підписатися на новини