Олександр Косенко: «Буде прикро вийти до півфіналу й повернутися додому без медалей»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоментував результат півфінального поєдинку на Євро-2022.

У півфіналі чемпіонату Європи синьо-жовті поступилися з рахунком 2:3. Після матчу такий результат оцінив головний тренер збірної України Олександр Косенко.

«Перш за все, хотів би подякувати всім уболівальникам, які приїхали до Нідерландів, і всім тим, хто підтримував нас біля телевізійних екранів. Ми відчували цю підтримку й зі свого боку намагалися подарувати радість уболівальникам з усієї країни. На жаль, ми поступилися, але я вважаю, що ми гідно виглядали, і нам не вистачило якоїсь дещиці, аби бодай зрівняти рахунок, адже ми мали моменти наприкінці матчу.

Це великий досвід, і він дуже корисний для нашої команди, адже і гравці, і я як тренер раніше не проходили так далеко у фінальних змаганнях. Сьогодні ми грали в півфіналі чемпіонату Європи. Тож я сподіваюся, що і цей досвід, і той ажіотаж, який ми створили своїми виступами, вплинуть на розвиток футзалу в Україні.

Спочатку ми хотіли грати 4 на 4, але нам не вдавався вихід із-під пресингу. А коли почали грати з п’ятим польовим, то забили два м'ячі, мали ще моменти. Ми ще переглянемо гру, проаналізуємо.

Ми перейшли на п’ять польових через те, що заробили п’ять фолів. Також ми планували такий варіант на випадок, якщо щось не буде виходити, аби збити суперника з ігрового ритму. Десь у нас це вийшло.

Було помітно, що ми не були свіжими. Усе ж таки в нас було мало ротації через усічений склад, хлопці грали через «не можу». Хочу подякувати їм за цю гру, за те, що вони перетерпіли й витримали, а за сприятливого збігу обставин могли й зрівняти рахунок.

Будь-які медалі чемпіонату Європи — пам’ять на все життя. Буде прикро вийти до півфіналу й повернутися додому без медалей. Постараємося відновитися наскільки зможемо й досягти позитивного результату в матчі за бронзу.

Шотурма? Петро — досвідчений гравець, і ми його підтримаємо в будь-якому випадку. Він як справжній капітан узяв на себе відповідальність і виконав шестиметровий. Це дійсно було дуже складно в такий надважливий момент. На жаль, він не забив, але це гра, так буває», — сказав Олександр Косенко.

Матч за третє місце з Іспанією відбудеться в неділю, 6 лютого (початок — о 15.30 за київським часом). 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.02.2022 13:01

Український голкіпер Кирило Ципун увійшов до символічної збірної найкращих гравців Євро-2022 з футзалу

Голкіпер збірної України Кирило Ципун увійшов до символічної збірної н...

09.02.2022 18:15

Збірна України з футзалу переключається на відбір чемпіонату світу 2024 року

Після виступу на Євро-2022 збірна України з футзалу готуватиметься до...

08.02.2022 18:37

Збірна України з футзалу розмістилася на восьмій позиції в рейтингу УЄФА

У лютневому рейтингу національних команд, оновленому УЄФА, збірна...

Підписатися на новини