Олександр Косенко: «Команда пережила такі складні моменти й уже нічого не боїться»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко відповів на запитання журналістів напередодні матчу 1/2 фіналу Євро-2022 проти команди Росії, який відбудеться завтра в Амстердамі (початок зустрічі — о 18.00 за київським часом).

— Найбільші проблеми команда мала у протистоянні зі збірною Нідерландів. Тоді ми обговорювали емоційну складову. Зараз збірна України кваліфікувалася до півфіналу Євро-2022. Тиск на хлопців став значно більшим, зважаючи на стадію і принциповість суперника. Чи змогли знайти правильні слова для підопічних, щоб вони думали лише про футзал?

— Дійсно, це був стартовий поєдинок. Десь ми не впоралися з певним тиском і хвилюванням. Це вплинуло на дії команди. Після цього матчу ми отримали чимало критики на свою адресу. Насправді, ми лише стали сильнішими. Команда пережила такі складні моменти й уже нічого не боїться. Ми дісталися серйозної стадії, але зупинятися на цьому не збираємося. Впевнений, що хлопці докладуть максимум зусиль, щоб здобути позитивний результат й потішити нашу країну перемогою.

— Зважаючи на суперника, чи будете ви дотримуватися Fair Play?

— УЄФА підтримує правила чесної гри. Ми також. Майбутній матч не є винятком. Будемо дотримуватися цих принципів. Налаштовуємося на спортивну складову протистояння. Все розсудить футзал. Fair Play ніхто не скасовував.

— Сьогодні стало відомо, що завтрашній матч транслюватиметься на великому екрані ТРЦ «Gulliver» у Києві. Чи відчуваєте ви дистанційну підтримку, зважаючи на обмежену кількість уболівальників на трибунах?

— Звичайно, цей матч викликає неабияку зацікавленість серед великої кількості людей. Те, що його транслюватимуть для вболівальників на великому екрані у центрі столиці, є зайвим підтвердженням цьому. Безумовно, підтримка відчувається. Через ковідні норми ми живемо у певному вакуумі. Дякуємо всім за підтримку! Завтра докладемо максимум зусиль, щоб віддячити всім вам перемогою!

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.02.2022 13:01

Український голкіпер Кирило Ципун увійшов до символічної збірної найкращих гравців Євро-2022 з футзалу

Голкіпер збірної України Кирило Ципун увійшов до символічної збірної н...

09.02.2022 18:15

Збірна України з футзалу переключається на відбір чемпіонату світу 2024 року

Після виступу на Євро-2022 збірна України з футзалу готуватиметься до...

08.02.2022 18:37

Збірна України з футзалу розмістилася на восьмій позиції в рейтингу УЄФА

У лютневому рейтингу національних команд, оновленому УЄФА, збірна...

Підписатися на новини