Антракт у Vbet Лізі: «Динамо» перебазувалося до Туреччини, Сікан залишив «Шахтар», десант легіонерів у «Русі»

До вашої уваги — останні новини із життя клубів української Vbet Ліги, які провели вже низку спарингів на закордонних зборах.

Лідер чемпіонату України, «Шахтар», завершив перший турецький збір, по ходу якого зустрівся з австрійським «Вольфсбергером» (4:1), «Маріуполем» (0:0) та сербською «Црвеною Звездою» (3:2). Помаранчево-чорні ненадовго повернулися в Україну, а 6 лютого вирушать на другий етап підготовки в Белек.

Двоє гірників до кінця сезону виступатимуть в оренді за кордоном: Ігнатенко перейшов у французький «Бордо», а гравець збірної України Сікан поповнив лави німецької «Ганзи».

«Динамо» в останніх двох спарингах в Іспанії здолало місцеву «Мурсію» (3:1) та зіграло внічию з норвезьким «Буде-Глімтом» (1:1). Після цього чинні чемпіони України на кілька днів повернулися до Києва, а 31 січня вирушили на перший із двох запланованих турецьких зборів. На поточний етап підготовки біло-сині запланували сім спарингів. У першому вони перемогли болгарський «Лудогорець» (4:1). Попереду — поєдинки проти сербського клубу «Чукарички» (2 лютого) та болгарського «Левські» (4 лютого).

Зазначимо, що в Туреччину полетіли Попов, Забарний, Караваєв і Шкурин, які пропускали перший збір, тоді як Нещерет, навпаки, вибув через травму. Двоє динамівців відправилися в оренду до кінця сезону з правом викупу з боку їхніх нових клубів: венесуелець Рамірес — в іспанський «Спортинг», екс-гравець збірної України Супряга — в італійську «Сампдорію».

Третя команда таблиці, «Дніпро-1», у першому спарингу в Туреччині обіграла болгарський «Бероє» (2:1). Попереду — матчі із чорногорським «Дечичем» (4 лютого) та сербським «Спартаком» (5 лютого). Другий етап підготовки проходитиме 9—23 лютого та включатиме в себе чотири товариські поєдинки.

«Зоря» завершила перший турецький збір контрольними матчами з олімпійською збірною Узбекистану (1:0), польським «Ракувом» (2:3) та сербським «Спартаком» (3:2). Другий етап її підготовки також проходитиме в Белеку (5—17 лютого). У цей період підопічні Віктора Скрипника зіграють проти латвійської «Валмієри» (9 лютого), данського «Оденсе» (12 лютого), боснійського «Железнічара» (16 лютого) та узбецького «Буньодкора» (16 лютого).

«Ворскла» підписала македонського захисника Зайкова. Полтавці працюють у Туреччині, де в них заплановані спаринги проти польської «Лодзі» (9 лютого), казахстанських «Атирау» (12 лютого) та «Каспія» (18 лютого).

Фото fco.com.ua

Завершила перший збір «Олександрія», яка провела спаринги з польським «Гурніком» (2:2), косовськими «Балканами» (0:1), казахстанським «Каспієм» (1:1) та данським «Вайле» (3:0). На другий етап турецької підготовки заплановано п’ять спарингів: 6 лютого — із «Раннерс» (Данія), 8-го — із «Капфенбергом» (Австрія), 10-го — із «Тоболом» (Казахстан), 13-го — із «Торпедо» (Грузія), 17-го — з «Аксу» (Казахстан). Залишив команду нападник Новіков, а Ковалець приступив до індивідуальних тренувань.

«Десна» в контрольному матчі поступилася «Оболоні» (0:1). Збір у Туреччині команда Олександра Рябоконя проводитиме 11—25 лютого, на цей період у неї заплановано чотири спаринги, перший з яких — проти боснійського «Велеша» (14 лютого).

28 січня прибув до Туреччини «Колос». У першому спарингу ковалівці програли сербському «Раднику» (0:1). Попереду — поєдинки із чорногорським «Рударом» (5 лютого), неназваним суперником (6 лютого), казахстанським «Каспієм» (11 лютого), боснійським «Сараєвом» (12 лютого), грузинським «Самгуралі» (17 лютого) та естонською «Левадією» (17 лютого). У річну оренду в казахстанський «Аксу» відправився голкіпер чорно-білих Кучеренко, до кінця 2022-го за фінський «Марієгамн» виступатиме камерунець Нгамба.

«Верес» у своїх перших спарингах зіграв із чеськими командами «Градець-Кралове» (1:1) та «Карвіна» (3:4). Попереду на рівнян чекають наступні матчі: 2 лютого — проти «Спартака» (Сербія), 3-го — проти «Полісся», 7-го — проти «Левські» (Болгарія), 8-го — проти «Металіста», 10-го — проти «Широкі Брієг» (Боснія і Герцеговина), 12-го — проти «Чорноморця», 13-го — проти «Саднес Ульф» (Норвегія).

«Металіст 1925» у Туреччині вже зіграв із македонською «Брегальницею» (0:4), турецьким «Антальяспором» (0:0) та сербською «Воєводиною» (2:3). Попереду в харків’ян спаринги із сербським «Пролетером» (4 лютого), польською «Ресовією» (9 лютого), сербським «Железнічаром» (9 лютого) та «Оболонню» (18 лютого). Боснієць Квакич до кінця сезону виступатиме на правах оренди за австрійський «Флорідсдорфер».

Фото fcrukh.com

Ще два спаринги в Україні провів «Рух» — обіграні аматорська «Юність» (4:1) і тернопільська «Нива» (1:0). Новачками команди стали француз Плюман, нідерландець Фає, бразилець Едсон, сенегалець Діав та англієць Соломон-Отабор, залишив львів’ян голкіпер Бандура. Наприкінці січня рухівці прибули до Туреччини.

Новим тренером воротарів «Львова» став білорус Василь Хомутовський, також «містяни» підписали екс-гравця «Олімпіку» француза Драме. Двоє легіонерів відправилися в оренду: ганець Ернест до завершення сезону виступатиме за «Наджран» (Саудівська Аравія), а бразилець Альваро до кінця року перебуватиме в «Ділі» (Грузія). На турецькому зборі «Львів» програв македонським «Работнічкам» (0:1), зіграв унічию із тбіліським «Динамо» (0:0) та чеським «Тепліце» (1:1), а також поступився сербським «Раднічкам 1923» (0:1). Попереду запланована зустріч із румунською «Чіксередою» (7 лютого).

«Чорноморець» завершив перший турецький збір нічиєю із македонським «Шкупі» (1:1). Під час другого етапу підготовки в планах моряків спаринги проти «Металіста» (4 лютого), «Полісся» (7 лютого), грузинського «Сабуртало» (8 лютого), «Вересу» (12 лютого), грузинської «Діли» (13 лютого) та неназваного суперника (18 лютого). Також одесити підписали новачків — екс-гравця «Руху» Кузика та бразильця Вандерсона. Низка раніше орендованих гравців залишила клуб.

Прибув до Туреччини «Інгулець», який провів перший спаринг — проти болгарського «ЦСКА 1948» (1:2). Попереду в петрівців ще шість поєдинків, в яких їхніми суперниками будуть: 3 лютого — «Чукарички» (Сербія), 7-го — «Діла» (Грузія), 10-го — «Медзь» (Польща), 13-го — «Астана» (Казахстан), 16-го — «Кривбас», 18-го — «Відзев» (Польща). Новачком «Інгульця» став Клименко.

«Минай» у закарпатському дербі розійшовся миром з «Ужгородом» (1:1). Підопічні Володимира Шарана вирушили до Туреччини, де зіграють п'ять контрольних матчів: 7 лютого — із «Пахтакором» (Узбекистан), 10-го — із «Ділою» (Грузія), 17-го — із «Брабрандом» (Данія), 19-го — із «Согдіаною» (Узбекистан), 20-го — з «Агробізнесом». Залишили «Минай» Семенко, Бодня, Білоног та Векляк, до кінця сезону орендований «Ужгородом» Станкович, поповнили ряди команди голкіпер Бандура та екс-форвард збірної України Коломоєць.

Дві нічиї зафіксовано в поєдинках «Маріуполя» на турецькому зборі — із донецьким «Шахтарем» (0:0) та сербським «Вождовацом» (2:2). Далі азовці зіграють з боснійським «Широкі Брієг» (2 лютого), македонським «Сілексом» (6 лютого), казахстанською «Астаною» (14 лютого) та львівськими «Карпатами» (19 лютого).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.03.2024 17:35

Vbet Ліга. «Минай» у перенесеному матчі 17-го туру обіграв «ЛНЗ»

Сьогодні, 23 березня відбувся перенесений поєдинок 17-го туру чемпіона...

17.03.2024 15:55

Vbet Ліга. «Чорноморець» в Одесі поступився «Вересу»

Сьогодні, 17 березня в Одесі відбувся заключний поєдинок 21-го туру че...

16.03.2024 20:03

Vbet Ліга. Перемоги «Руху», «Оболоні» та «Кривбасу»

Сьогодні, 16 березня відбулися ще три поєдинки 21-го туру чемпіонату У...

15.03.2024 20:00

Vbet Ліга. «Олександрія» вдома обіграла «Ворсклу»

Сьогодні, 15 березня відбувся ще один поєдинок 21-го туру чемпіонату У...

Підписатися на новини