Олександр Косенко: «Я пишаюся хлопцями, які віддали всі сили — і навіть більше»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко прокоментував результат поєдинку з Португалією у фінальному турнірі Євро-2022.

У заключному матчі групового етапу чемпіонату Європи з футзалу синьо-жовті поступилися Португалії з рахунком 0:1, проте пробилися до чвертьфіналу. Після зустрічі такий підсумок прокоментував головний тренер збірної України Олександр Косенко:

— Гра нам давалася, ми до неї підготувалися. Ми хотіли перемогти, не розраховували на результат паралельного матчу. На жаль, не реалізували вбивчі моменти. Хотіли забити й грати вже за рахунком. Та, схоже, усе своє забили в поєдинку із сербами, а сьогодні не пішло.

Дякуємо сербам, що допомогли нам вийти у чвертьфінал. Але я думаю, що своєю сьогоднішньою грою ми заслужили потрапити до вісімки кращих. Я пишаюся хлопцями, які віддали всі сили — і навіть більше. Зараз головне завдання — відновитися та добре підготуватися до наступного матчу.

— У другому таймі збірна України пішла ва-банк, граючи з пятим польовим. Чи не завеликий це був ризик?

— Було помітно, що португальці почали нас підтискати, ми відходили до власних воріт. Ми ще із самого початку розуміли, що такий варіант розвитку подій можливий. У них обойма із 14-ти гравців, постійна ротація, вони свіжі, добре рухаються. Ми були до цього готові й планували таким чином рвати гру. Тому ми випускали п’ятого польового, намагаючись відсунути гру від власних воріт, десь притримати м’яч. І якби португальці побігли на нас, то ми б постаралися забити. Але вони не стали цього робити, їх десь влаштовувала нічия. Особливих моментів за такої гри ми не створили, але вже після пропущеного гола мали реальні шанси. На жаль, забити не вдалося.

— Наприкінці матчу Михайло Зварич отримав травму. Що з ним трапилося?

— У нього щось із мізинцем. Важко сказати, наскільки це сильне пошкодження. Маємо надію, що це лише забій. Зробимо обстеження, будемо сподіватися, що він зможе грати.

— У чвертьфіналі збірна України зустрінеться з Казахстаном. Чи не шкодуєте ви, що не вийшло провести спаринги із цією командою напередодні Євро в Бучі?

— Тут двоякі відчуття. Якби ми зіграли з Казахстаном, то, можливо, краще б підготувалися, у нас була б краща реалізація. Але це лише здогадки. З іншого боку, суперник міг нас краще вивчити, утім, як і ми його. Зараз важко сказати, добре чи погано, що спаринги не відбулися. Головне, що ми пройшли до наступного раунду. Будемо готуватися до гри.

— Які ваші очікування від зустрічі з казахстанцями?

— На Євро-2022 й так не було легких ігор з усіма командами, що вже говорити про чвертьфінал! Казахстан не потрібно представляти — команда світового рівня, яка практично завжди знаходиться в призах на різних форумах. Будемо готуватися й старатися перемогти, на інше ми не згодні.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.02.2022 13:01

Український голкіпер Кирило Ципун увійшов до символічної збірної найкращих гравців Євро-2022 з футзалу

Голкіпер збірної України Кирило Ципун увійшов до символічної збірної н...

09.02.2022 18:15

Збірна України з футзалу переключається на відбір чемпіонату світу 2024 року

Після виступу на Євро-2022 збірна України з футзалу готуватиметься до...

08.02.2022 18:37

Збірна України з футзалу розмістилася на восьмій позиції в рейтингу УЄФА

У лютневому рейтингу національних команд, оновленому УЄФА, збірна...

Підписатися на новини