Антракт у Vbet Лізі: «Шахтар» вийшов із відпустки, «Динамо» назвало суперників, насичені дні «Чорноморця»

До вашої уваги — останні новини із життя клубів української Vbet Ліги, які незабаром вирушать на зарубіжні збори.

«Шахтар» вийшов із відпустки 13 січня — перша група гравців провела медогляд. Із 16 січня по 2 лютого лідери чемпіонату України проведуть перший збір у Туреччині, під час якого заплановані три спаринги. Гірники зіграють з австрійським «Вольфсбергером» (24 січня), білоруським «Шахтарем» (28 січня) та сербською «Црвеною Звездою» (31 січня).

«Динамо» приступило до роботи 14-го числа, а 17—27 січня проведе перший зимовий етап підготовки в Іспанії. На цей період заплановані чотири спаринги: проти іспанської «Мурсії» (19 січня), люксембурзького «Уніона» (22 січня), поки що неназваного суперника (24/25 січня) та норвезького «Буде-Глімта» (26/27 січня).

Були в «Динамо» й кадрові новини. Бельгієць Каргбо відправлений в оренду до кінця сезону в словенський «Цельє», Білошевський наступні півтора роки проведе в оренді в «Олександрії». Продані в «Зорю» зі збереженням 50% економічних прав Смирний, Скорко та Тлумак.

Третя команда таблиці, «Дніпро-1», вийде з відпустки 17 січня й за тиждень вирушить на перший із двох запланованих зборів у Туреччині. Покинув спортклубівців досвідчений голкіпер Паст, підписаний іспанський форвард Гуаль.

Ще 10 січня розпочала підготовку «Зоря», яка проведе два збори в Туреччині — із 16 січня по 1 лютого та 5—17 лютого.

17 січня «Ворскла» повертається до роботи, а 23-го вирушить до Туреччини. Відомі три суперники полтавців на зарубіжному зборі: польський «Лодзь» (9 лютого), казахстанські «Атирау» (12 лютого) та «Каспій» (18 лютого). До команди приєднався 29-річний захисник Бацула.

Представила новачків «Олександрія» — ряди команди поповнили Авагімян, Білошевський (оренда в «Динамо» до літа 2023-го), Костишин, Валерій Бондаренко (оренда в «Шахтаря» до літа 2023-го). Покинули «містян» малієць Фомба, Бухал та Кирюханцев, строк оренди якого в «Шахтаря» сплив.

«Десна» продовжує втрачати гравців — завершилися контракти з Арвеладзе, Болбатом, Ковтуном та Юрченком.

«Колос» вийде з відпустки 18 січня, проведе збір вдома, а 28-го вилетить до Туреччини. Під час закордонного етапу підготовки заплановані сім спарингів.

12 січня зібрався «Верес», який 18 січня вирушить до Туреччини на два збори. Там, окрім запланованих семи спарингів, зіграє на Winter Cup-2022, який організовує телеканал «Футбол». Суперниками «Вереса» будуть «Чорноморець», а також першолігові «Металіст» та «Полісся».

«Металіст 1925» розпочав домашній етап зимової підготовки, а 25 січня відправиться до Туреччини. Залишив команду досвідчений хавбек Голодюк, на півтора роки орендований у «Шахтаря» захисник Капінус.

Розпочав роботу на тренувальній базі у Винниках «Рух». Львів’яни проведуть в Україні чотири спаринги 22-го та 29-го січня, а 31-го відправляться до Туреччини. Покинув команду Кузик, два гравці на перегляді тренуються разом із іншими виконавцями, ще четверо футболістів повернулися із оренди.

«Львів» назвав імена ще трьох суперників на зборі в Туреччині: словацький Татран (24 січня), сербські «Раднички 1923» (30 січня) та румунська «Чіксереда» (7 лютого). Покинув «містян» тренер воротарів Вадим Деонас, бразилець Шина відправився в річну оренду в казахстанський «Актобе». Новачками «Львова» стали Мишенко, Пономаренко та Васильєв.

Роман Григорчук працює над оновленням «Чорноморця», й уже представив свій тренерський штаб. Одесити підписали низку новачків: Паст, Юсов, Сухоцький, Бобко, швед Бергквіст, словенець Пожег, чорногорець Мартинович. Натомість пішов із команди найкращий бомбардир у поточній Vbet Лізі Авагімян. «Моряки» вже перебувають у Туреччині, де проведуть два збори. Перший триватиме до 27 січня, а другий — із 31 січня по 18 лютого.

Фото chernomorets.odessa.ua

Під час першого етапу підготовки одесити зіграють з румунською «Університатею» (15 січня), угорським «Мезйокйовешдом» (19 січня), косовськими «Дрітою» (22 січня) та «Прштиною» (23 січня), македонським «Шкупі» (26 січня), поки що неназваним опонентом (28 січня). На другий етап підготовки заплановані сім спарингів та виступ на Winter Cup-2022.

14 січня вийде із відпустки «Минай». Наразі у закарпатців заплановані спаринги з угорським «Дебреценом» (22 січня) та «Ужгородом» (28 січня). Команду покинув хавбек Петрусенко, який підписав контракт із угорським «Гонведом».

«Маріуполь» назвав ще одного суперника на зборі в Антальї, який розпочнеться 25 січня. Підопічні Остапа Маркевича зіграють проти казахстанської «Астани» 14 лютого. Команду покинули Кудрик, Микицей та македонець Спіровський, першим новачком став Литовченко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.03.2024 17:35

Vbet Ліга. «Минай» у перенесеному матчі 17-го туру обіграв «ЛНЗ»

Сьогодні, 23 березня відбувся перенесений поєдинок 17-го туру чемпіона...

17.03.2024 15:55

Vbet Ліга. «Чорноморець» в Одесі поступився «Вересу»

Сьогодні, 17 березня в Одесі відбувся заключний поєдинок 21-го туру че...

16.03.2024 20:03

Vbet Ліга. Перемоги «Руху», «Оболоні» та «Кривбасу»

Сьогодні, 16 березня відбулися ще три поєдинки 21-го туру чемпіонату У...

15.03.2024 20:00

Vbet Ліга. «Олександрія» вдома обіграла «Ворсклу»

Сьогодні, 15 березня відбувся ще один поєдинок 21-го туру чемпіонату У...

Підписатися на новини