Антракт у Vbet Лізі: більшість клубів вирушить до Туреччини, «Динамо» відпустило Миколенка

До вашої уваги — останні новини із життя клубів української Vbet Ліги, які незабаром розпочнуть підготовку до другої частини сезону.

«Шахтар», який наразі очолює турнірну таблицю, вийде з відпустки 13 січня, а 16-го вирушить до Туреччини на перший із двох запланованих зимових зборів. Зазначимо, що наприкінці минулого року з гірниками попрощався багаторічний лідер команди Марлос.

Чинний чемпіон України, «Динамо», також повернеться з відпочинку 13 січня, а 17-го вирушить на перший збір до Іспанії, де відіграє п'ять спарингів. Після даного етапу команда на кілька днів прилетить додому, а надалі проведе ще два збори, уже в Туреччині. Головною кадровою новиною киян став перехід захисника збірної України Віталія Миколенка в англійський «Евертон».

Третя команда таблиці, «Дніпро-1», вийде з відпустки 17 січня й за тиждень вирушить на перший із двох запланованих зборів у Туреччині. Дніпряни підписали повноцінний контракт із 22-річним бразильцем Біллом, а залишили команду Дубінчак, який повернувся в «Динамо», та Батагов, який перебрався в оренду в «Полісся».

«Зоря» проведе два збори в Туреччині — із 16 січня по 1 лютого та 5—17 лютого. Уперше цього року команда збереться 10 січня. До 15-го включно луганці будуть тренуватися в Запоріжжі, а 16-го вирушать у Белек. Під час першого етапу закордонної підготовки «Зоря» зіграє з польською «Погонню» (19 січня), казахстанським «Актобе» (23 січня), польським «Ракувом» (27 січня) та сербським «Спартаком» (31 січня). Головною втратою команди став іранець Аллах’яр, термін оренди якого з «Фенербахче» завершився.

«Ворскла» вперше збереться в Полтаві та розпочне підготовку до весняної частини сезону 16 січня. До Туреччини біло-зелені попрямують 22-го числа. На даний момент у них заплановані чотири спаринги. 18 лютого «Ворскла» повернеться в Україну. Додамо, що наприкінці минулого року команду залишив нападник Есеола.

10 січня в рідному місті збереться «Олександрія». 16-го в команди запланована двостороння гра, а 19-го — виліт до Туреччини. Там «містяни» проведуть два збори. Під час першого етапу підготовки заплановані спаринги з польськими «Заглембе» (23 січня) та «Гурніком» (26 січня), косовськими «Балканами» (27 січня), казахстанським «Каспієм» (31 січня) та данським «Вайле» (31 січня).

«Десну» в міжсезоння залишили атакувальні виконавці — Тотовицький та Будківський.

У «Колосі» один із ветеранів, Гавриш, завершив кар’єру гравця та ввійшов до тренерського штабу команди. Новачками ковалівців стали Оріховський та Тотовицький, тоді як Костишин залишив клуб. «Колос» вийде з відпустки 18 січня, кілька днів працюватиме вдома, а потім вилетить на турецький збір. Під час закордонного етапу підготовки заплановані сім спарингів.

«Верес» 18 січня вирушить до Туреччини на два збори. Рівняни планують провести сім спарингів: 24 січня — проти «Градець Кралове» (Чехія), 29 січня — проти «Карвіни» (Чехія), 2 лютого — проти «Спартака» (Сербія), 7 лютого — проти «Левські» (Болгарія), 10 лютого — проти «Вележа» (Боснія і Герцеговина), ще з двома суперниками ведуться переговори. Залишили команду Бабійчук, Нємчанінов, Тимофієнко й Гегедош. 

11 січня закінчиться відпочинок в основного складу «Металіста 1925». Уже 14-го команда почне готуватися до другої частини сезону. На 25-е число заплановано виліт до Туреччини, де підготовка харків’ян триватиме майже до першого офіційного матчу. Узимку залишив «Металіст 1925» захисник Западня.

«Рух» вийде з відпустки 9 січня, перший етап зборів команди пройде на тренувальній базі у Винниках. 30 січня львів’яни вирушать до Туреччини, де на них чекає фінальна частина підготовки до відновлення чемпіонату. Там жовто-чорні проведуть вісім спарингів, а додому повернуться 21 лютого. Зазначимо, що залишив команду Оріховський.

10 січня завершиться відпочинок «Львова». Із 17 січня по 17 лютого «містяни» перебуватимуть у Туреччині. Уже заплановані спаринги проти австрійського «Хартберга» (22 січня), тбіліського «Динамо» (26 січня) та чеського «Тепліце» (28 січня). Зі ще двома суперниками наразі ведуться перемовини. Залишили команду Хамелюк і Сорокін.

Під час паузи змінився головний тренер «Чорноморця» — у клуб повернувся Роман Григорчук, тоді як залишив свою посаду Юрій Мороз.

«Інгулець» підписав півзахисників Блізніченка та Мандриченка, а також воротаря Кучера.

«Минай» узимку залишили головний тренер Ігор Леонов, а також гравці Ахмедзаде та Кучер. Ім’я нового наставника закарпатці поки що не назвали.

«Маріуполь» підготовку до другої частини сезону розпочне 17 січня. Її перший етап азовці проведуть удома, а 25-го числа команда вирушить на навчально-тренувальний збір до Антальї, де зіграє проти сербського «Вождоваца» (29 січня) та боснійського «Широкі Брієг» (2 лютого).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.04.2024 17:46

Vbet Ліга. «Шахтар» у перенесеному матчі 10-го туру обіграв «Зорю»

Сьогодні, 18 квітня відбувся перенесений поєдинок 10-го туру чемпіонат...

17.04.2024 20:06

Vbet Ліга. Відбулися перенесені матчі 15-го та 16-го турів

Сьогодні, 17 квітня відбулися перенесені поєдинки 15-го та 16-го турів...

15.04.2024 20:01

Vbet Ліга. «Дніпро-1» упустив перемогу над «Металістом 1925»

Сьогодні, 15 квітня відбулися два заключні поєдинки 24-го туру чемпіон...

14.04.2024 20:03

Vbet Ліга. «Шахтар» переміг у Полтаві «Ворсклу» і зміцнив лідерство в чемпіонаті

Сьогодні, 14 квітня відбулися ще три поєдинки 24-го туру чемпіонату Ук...

Підписатися на новини