37 років тому Ігор Бєланов був визнаний найкращим футболістом Європи

29 грудня 1986 року було оголошено, що володарем найпрестижнішої індивідуальної нагороди європейського та світового футболу, «Золотого м’яча» тижневика France Football, став український футболіст Ігор Бєланов.

1986 року київське «Динамо», одним із провідних гравців якого був Ігор Бєланов, перемогло в розіграші Кубка володарів кубків УЄФА. Яскраво проявив себе форвард і у складі збірної СРСР на чемпіонаті світу в Мексиці, відзначившись, зокрема, хет-триком у ворота бельгійців.

Ігор Бєланов є одним із трьох, разом з Олегом Блохіним та Андрієм Шевченком, українських володарів «Золотого м’яча». Сьогодні Ігор Іванович займає активну життєву позицію, працює на благо українського футболу. Він є співголовою Комітету професіонального футболу УАФ.

2020 року указом Президента України Володимира Зеленського «за вагомий особистий внесок у розвиток та популяризацію фізичної культури і спорту в Україні, досягнення високих спортивних результатів та багаторічну плідну професійну діяльність» Ігоря Бєланова було нагороджено орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини