Ярослав ECF_BlackStar98 Гурмак: «Ми набули досвіду і хочемо довести, що можемо вийти на FIFAe Nations Cup 2022»

Гравець збірної України з кіберфутболу в дисципліні FIFA Ярослав ECF_BlackStar98 Гурмак ділиться враженнями від нової FIFA 22, зізнається, з ким із реальних футболістів зіграв би кіберфутбольний матч, а також розповідає, як він готується до кваліфікації FIFAe Nations Cup 2022.

Ярославе, як ти сприйняв новину про те, що у FIFA 22 з'явилася збірна України?

— Дуже зрадів цьому! Це класна новина не лише для мене, а й для усіх прихильників футболу та кіберфутболу в нашій країні.

У вересні вийшла FIFA 22. Тобі сподобалася нова версія гри? І які ти помітив відмінності від FIFA 21?

— FIFA 22 мені дуже сподобалася. Гра стала більш закритою, якщо порівнювати з 21-ю версією. Практично не працюють фінти, і це те, про що більшість гравців просили розробників.

Які плюси та мінуси ти можеш виділити в нинішній версії симулятора? Що варте уваги прихильників гри в офлайн та онлайн режимах?

— Відтепер гра є більш оборонною, і це є мінусом, адже часто матчі проходять до одного забитого м’яча. І права на помилку немає.

Відзначу режим Ultimate Team. Він вартий уваги більшості людей, які грають у FIFA і хочуть змагатися з іншими гравцями.

Ти вже грав за збірну України у FIFA 22? Наскільки команда та футболісти у грі відповідають їхнім реальним прототипам? Можеш назвати топ-3 улюблених українських футболіста в цій версії гри?

— Так, я зіграв кілька матчів за нашу збірну. На мою думку, рейтинги гравців відповідають реальним навичкам наших футболістів. Топ-3 виконавці для мене — Ярмоленко, Зінченко та Маліновський.

— Із якою тактичною схемою ти волієш грати за збірну України? Чи є відмінності від розстановок, які в реальному футболі використовує Олександр Петраков?

— Я віддаю перевагу схемі 4—2—2—2. Вона, звичайно, відрізняється від тієї формації, за якою грає наша збірна. Головне у FIFA 22, щоб у тактичній схемі було два нападники.

Якби в тебе була можливість зіграти кіберфутбольний матч із кимось із гравців збірної України, хто б це був?

— Я знаю що на досить непоганому рівні грає Олександр Зінченко. Тому матч із ним був би для мене максимально цікавим.

У грудні збірна України з кіберфутболу розпочинає виступи у кваліфікації FIFAe Nations Cup 2022. Чого чекаєш від першого відбірного етапу? Як вважаєш, які перспективи збірна має у плей-іні?

— У нас хороші шанси пройти перший відбірний етап, зараз ми намагаємось максимально підготуватися до ігор. Після цього вже будемо думати про основний етап.

Усі матчі кваліфікації FIFAe Nations Cup 2022 проходитимуть на платформі PS5. Це добре для нашої команди? Що можеш сказати про формат гри «2 на 2», за яким проходитимуть змагання?

— Те, що всі ігри проходитимуть на PS5, ми знали ще на початку сезону. Тому жодної проблеми з цим не буде.

Головна специфіка гри «2 на 2» — це взаєморозуміння гравців, яке має бути на дуже високому рівні.

На FIFAe Nations Cup 2022 потраплять лише 24 команди. Минулого турніру збірна України не пробилася до фінального раунду. Чи мотивує тебе цей факт виступити краще в майбутньому розіграші?

— Під час попередньої кваліфікації в нас була неймовірно складна група, в якій були зібрані найкращі команди Європи. Ми набули досвіду і цього разу хочемо довести, що можемо вийти у фінальну частину турніру.

Як ти готуєшся до матчів плей-ін FIFAe Nations Cup 2022? Скільки часу ти присвячуєш грі і як проходить твоє стандартне тренування?

— Підготовка — стандартна, граю багато ігор з європейськими кіберфутболістами. Аналізую матчі, беру від кожного свого суперника щось нове. У середньому це займає 5-6 годин на день. Потрібно в найближчі тижні вивести свою гру на максимальний рівень.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.12.2022 11:00

Збірна України з електронного футболу стартує у відборі FIFAe Nations Cup 2023 (наживо — на YouTube-каналі УАФ)

У четвер, 15 грудня збірна України з електронного футболу в дисципліні...

29.11.2022 10:05

Стартував відбір до національної збірної України з електронного футболу

У понеділок, 28 листопада стартував відбір до національної збірної Укр...

20.05.2022 12:05

Збірна України з FIFA завершила перший ігровий день відбору FIFAe Nations Cup 2022 на восьмій позиції

У четвер, 19 травня збірна України з кіберфутболу в дисципліні FIFA ст...

Підписатися на новини