Збірна України з кіберфутболу у FIFA візьме участь у відборі FIFAe Nations Cup 2022

У грудні збірна України з кіберфутболу в дисципліні FIFA стартує у кваліфікаційній кампанії чемпіонату світу серед електронних команд FIFAe Nations Cup 2022.

Українська команда вестиме боротьбу за вихід на найпрестижніший кіберфутбольний турнір, який щорічно проходить під егідою ФІФА, у складі двох гравців — Ярослава ECF_BlackStar98 Гурмака та Андрія CIG_STEPOVER Шакалова, а також менеджера збірної Олега Шустенка. Резервним гравцем у заявці команди на турнір буде Олексій ForlanFS Мерсер.

Розповідаємо про особливості формату FIFAe Nations Cup 2022 та про те, який шлях нашим кіберфутболістам належить подолати, щоб опинитися в компанії найсильніших колективів планети з FIFA.

Що потрібно знати про FIFAe Nations Cup 2022?

FIFAe Nations Cup 2022 складається з двох кваліфікаційних раундів, плей-офф та фінальної частини.

Із грудня 2021-го по квітень 2022 року проходитиме перший відбірний раунд (плей-ін). Шість найкращих команд за підсумками цього етапу потраплять на FIFAe Nations Cup 2022.

Інші учасники матимуть змогу кваліфікуватися до фінальної частини світової першості через основний відбірний раунд, поєдинки якого відбудуться в травні, а також за підсумками ігор стадії плей-офф, які пройдуть у червні наступного року.

На чемпіонаті світу серед електронних команд, який триватиме з 18-го по 24 липня, змагатимуться 24 найкращі збірні з FIFA.

Як проходитиме раунд плей-ін?

30 національних кіберфутбольних збірних у європейській зоні розподілені на дві конференції по два дивізіони згідно з актуальним рейтингом FIFAe.

У кожному дивізіоні пройдуть чотири ігрові тижні, кожен з яких складатиметься із семи матчів. Кожна збірна проведе по одному поєдинку проти кожного суперника по дивізіону.

Один матч — це дві гри, які команди гратимуть у режимі «2 на 2» симулятора FIFA 22 (кожен гравець — на окремій консолі) на платформі PlayStation 5. За перемогу у грі будуть нараховані 3 очки, за нічию — 1 очко.

Після завершення кожного ігрового тижня діятиме спортивний принцип підвищення та пониження команд у класі: три найкращі збірні з нижчих дивізіонів переходитимуть у вищі дивізіони своїх конференцій, а три найгірші колективи з вищих дивізіонів спускатимуться в нижчі. Результати кожного ігрового дня після цієї процедури анулюються.

На чемпіонат світу напряму потраплять шість збірних із найбільшою кількістю набраних балів у вищих дивізіонах обох конференцій після четвертого ігрового дня раунду плей-ін.

Із ким гратиме збірна України?

Збірна України з кіберфутболу у FIFA розпочинає кваліфікацію у дивізіоні 2 конференції 1.

Серед суперників синьо-жовтих у стартовому дивізіоні раунду плей-ін — збірні Люксембургу, Швейцарії, Мальти, Чехії, Угорщини та Ірландії.

Згідно з регламентом, у випадку завершення одного з ігрових днів у трійці найкращих команд український колектив підвищиться в класі й вийде до дивізіону 1.

В які дні гратиме збірна України?

Ігрові тижні раунду плей-ін кваліфікації FIFAe Nations Cup 2022 заплановані на наступні дати:

Match Week 1: 16—17 грудня 2021 року.

Match Week 2: 27—28 січня 2022 року.

Match Week 3: 10—11 березня 2022 року.

Match Week 4: 7—8 квітня 2022 року.

Детальний розклад матчів збірної України під час ігрових тижнів буде повідомлено пізніше.

Де дивитися матчі збірної України?

Усі ігрові серії збірної України у кваліфікації FIFAe Nations Cup 2022 наживо покаже YouTube-канал Української асоціації футболу.

Приєднуйся до кіберфутбольного марафону у FIFA 22 та не пропускай жодної гри за участю наших збірників — Ярослава ECF_BlackStar98 Гурмака та Андрія CIG_STEPOVER Шакалова!

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.12.2022 11:00

Збірна України з електронного футболу стартує у відборі FIFAe Nations Cup 2023 (наживо — на YouTube-каналі УАФ)

У четвер, 15 грудня збірна України з електронного футболу в дисципліні...

29.11.2022 10:05

Стартував відбір до національної збірної України з електронного футболу

У понеділок, 28 листопада стартував відбір до національної збірної Укр...

20.05.2022 12:05

Збірна України з FIFA завершила перший ігровий день відбору FIFAe Nations Cup 2022 на восьмій позиції

У четвер, 19 травня збірна України з кіберфутболу в дисципліні FIFA ст...

Підписатися на новини