Ще два фінали для команди Петракова: у Будинку футболу відбувся урочистий перегляд жеребкування плей-офф ЧС-2022

У п’ятницю, 26 листопада, Будинок футболу зібрав відомих футбольних функціонерів та спеціалістів, представників національної збірної команди України та журналістів для спільного перегляду церемонії жеребкування плей-офф кваліфікації чемпіонату світу 2022 року.

Нагадаємо, збірна України посіла друге місце у групі D, вигравши 16 листопада вирішальний матч відбору на виїзді в команди Боснії і Герцеговини (2:0), та пробилася до стадії плей-офф.

Фото Володимира Раснера

У заході, організованому Українською асоціацією футболу і преміум-спонсором збірної України — компанією Vbet, узяли участь президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко, головний тренер національної команди Олександр Петраков, гравці синьо-жовтих Андрій Пятов та Олександр Зінченко, а також відомі в минулому футболісти збірної України В’ячеслав Шевчук та Олександр Головко.

Фото Володимира Раснера

Почесні гості стали свідками того, як легенда футболу та амбасадор церемонії жеребкування у штаб-квартирі ФІФА в Цюриху Лотар Маттеус визначив суперника збірної України у півфіналі Шляху А — команду Шотландії.

У разі, якщо українська команда вийде до фіналу плей-офф, вона зустрінеться з переможцем пари Уельс — Австрія, який буде господарем вирішального протистояння за путівку до Катару.

Фото Володимира Раснера

«Я встиг як зрадіти, так і засмутитися. Сумно за вболівальників, які, на жаль, не зможуть у матчах плей-офф підтримати збірну в Україні, оскільки обидва поєдинки пройдуть на виїзді. До п’яти «фіналів», а саме так Олександр Петраков називає матчі групового етапу відбору, які збірна провела під його керівництвом, додалися ще два. Нам обов’язково потрібно їх виграти, і тоді команда поїде до Катару. Також відзначу збірну Франції, яка дотрималася принципу фейр плей і своєю перемогою допомогла нам потрапити до плей-офф», — зазначив Андрій Павелко.

«Хороше жеребкування. Добре, що нам не дісталися Італія та Португалія. Але ми зустрінемося із сильними командами, цікаво буде з ними зіграти. Прикро, що точно не зіграємо вдома, це було б фантастичною новиною для наших уболівальників. Наша ціль — 24 березня, саме тоді на нас чекає головна гра в Шотландії. А далі будемо дивитися», — оцінив результати жеребкування для синьо-жовтих Олександр Петраков.

Фото Володимира Раснера

Півзахисник Олександр Зінченко назвав жереб вдалим для збірної України, відзначивши, що перша гра, проти Шотландії, буде як фінал: «Ця команда завжди дуже добре фізично підготовлена, багато футболістів виступають в англійській Прем’єр-лізі. На нас чекає дуже складний виїзд. Головне, щоб усі збірники підійшли до березневих матчів в оптимальних кондиціях та без травм. До речі, ми гратимемо на фартовому для нас «Хемпден Парк», де на Євро-2020 обіграли Швецію. Думаю, що все в наших руках».

«Зважаючи на те, що Україна могла скласти компанію Італії та Португалії або Шотландії та Уельсу, то вважаю, що нам пощастило. Усі суперники в нашому шляху плей-офф є рівними. Вважаю, що ми можемо вийти на чемпіонат світу», — зазначив капітан національної команди Андрій Пятов.

Фото Володимира Раснера

Також свої думки з приводу жеребкування плей-офф для української команди висловили Олександр Головко та В’ячеслав Шевчук.

«Нам залишається сподіватися, що суперники будуть нам під силу. Ніхто не хотів Італію та Португалію. Але за цей час, що лишається до березневих матчів, багато що може змінитися. Наші клуби не гратимуть в єврокубках, ще й усього три дні лишиться на підготовку, якщо вдасться пройти у фінал плей-офф. Головне, щоб усі хлопці були здоровими та змогли допомогти збірній», — підкреслив Головко.

«По реакції багатьох я побачив, що жереб усіх потішив. Сподіваюся, що у 2022 році Qatar Airways будуть заповнені українськими вболівальниками», — пожартував Шевчук.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
30.12.2022 14:15

2022: підсумки року для національної збірної України

У рік, що минає, національна збірна України грала лише протягом двох м...

18.12.2022 20:03

ЧС-2022. Збірна Аргентини стала чемпіоном світу втретє у своїй історії

Сьогодні у фіналі чемпіонату світу-2022, який проходив у Катарі, зустр...

04.12.2022 22:56

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії вийшла до чвертьфіналу ЧС-2022

Збірна Англії, яка є суперником України у кваліфікації Євро-2024, пере...

29.11.2022 23:05

Суперник на Євро-2024. Збірна Англії вийшла до 1/8 фіналу світової першості в Катарі

Підопічні Гарета Саутгейта, які є суперниками українців у кваліфікації...

Підписатися на новини