Олександр Петраков: «Ми не боїмося нікого, це однозначно. Хочемо пробитися на чемпіонат світу»

В. о. головного тренера збірної України Олександр Петраков провів прес-конференцію після матчу з командою Боснії і Герцеговини.

— Ми дуже задоволені, — сказав Олександр Петраков. — Але ми виконали лише 50 відсотків завдання. Попереду — жеребкування, плей-офф.

— Чи здатна збірна України подолати плей-офф? 

— Ми не боїмося нікого, це однозначно. Гратимемо, хочемо пробитися на чемпіонат світу. Хто б нам не дістався, думаю, ми його обіграємо та поїдемо до Катару.

— Склалося враження, що в товариському матчі з Болгарією збірна України залишила багато сил. Може, тому в першому таймі команда виглядала трохи академічно?

— Такого не було. Була нервова гра, я знав, що вона буде такою. Надзусиль із Болгарією ми не доклали. Команда виглядала добре, ми трохи нервували, щось не виходило. Але я задоволений грою хлопців, характером, який вони показали. Такі матчі дуже важко граються. Це була гра на результат, і ми його досягли.

— Як ви оціните дії Довбика після виходу на заміну?

— Артем добре вийшов, зробив свою справу. Він — нападник, має забивати. Прикро, що ще третій не забив. Ще б виріс у ціні.

До речі, сьогодні всі три українські збірні перемогли. Команда U-17 обіграла Португалію та вийшла з першого місця до еліт-раунду Євро. Привітаємо Олега Кузнецова. Руслан Ротань із молодіжною збірною обіграв Сербію. І ми також перемогли. Сьогодні в Україні футбольне свято.

— Які у вас плани на найближчі дні?

— Не знаю. Буду з дружиною чаї ганяти. Щось вигадаю, треба відпочити від футболу, видихнути.

— Як прокоментуєте гру Боснії і Герцеговини в обох матчах проти України?

— Збірна Боснії і Герцеговини — дуже гарна команда. У Львові в нас щось не виходило десь із 63-ї хвилини. Ми глибоко сіли, пропустили м'яч, не реалізували свої моменти. Були дуже засмучені. Тепер боснійці зрозуміли, що нікуди не виходять… Але команда нам дуже сподобалася, у неї хороший тренер. Я йому щиро побажав удачі, сказав не вішати носа. Хотів би його підтримати. Гра була на результат, нам пощастило більше.

— Наскільки важливою для вас була підтримка вболівальників?

— Хотів би сказати, що наші вболівальники дуже допомогли, подолавши цю дорогу. Я дуже вдячний їм усім. Особливо вболівальникам у Львові. Я ще ніколи такої підтримки не бачив, було приємно. Спасибі всім величезне. Я відчував цю підтримку, вона додавала нам сил.

Нині я вже адаптувався до національної збірної. Мені було дуже важко. Досвідчені хлопці, Ярмоленко, Степаненко, Пятов, Кривцов, а також ті, хто молодше, — усі мені допомагали. Хотів би подякувати своїм футболістам за допомогу, яку вони мені надали.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.01.2023 17:00

УАФ та Олександр Петраков: взаємна подяка за роботу

Українська асоціація футболу припиняє співпрацю з головним тренером на...

09.10.2022 15:24

Олександр Петраков: «Боятися нікого не треба. Боротьба попереду, мотивація буде на найвищому рівні»

Головний тренер збірної України Олександр Петраков прокоментував підсу...

28.09.2022 01:42

Олександр Петраков: «Не вистачило реалізації. Коли є моменти, треба забивати...»

У заключному матчі Ліги націй-2022/2023 збірна України зіграла внічию...

26.09.2022 13:21

Олександр Петраков: «Ми дуже хочемо завтра реабілітуватися й піднятися в Лігу А»

Напередодні матчу Ліги націй із Шотландією головний тренер національно...

Підписатися на новини