Руслан Ротань: «Радий за команду, вона заслужила цю перемогу»

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань вважає, що в ключовому матчі групового турніру кваліфікації Євро-2023 (U-21) його підопічні здобули заслужену перемогу.

Після гри з командою Сербії (2:1) головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань відповів на запитання журналістів.

— Радий за хлопців, радий за команду, — сказав Руслан Ротань. — Я їм завжди кажу, що вони найкращі. А щодо минулої гри, то колектив заслужив цю перемогу, і, можливо, вона мала бути не мінімальною. Дуже сподіваюся, що в майбутньому ми будемо впевненіше проводити свої матчі.

— Це ваша перша перемога у Львові як тренера. Як вам підтримка?

— «Арена Львів» — це щось неймовірне. Ще будучи футболістом, я тут отримував найкращі емоції від підтримки вболівальників, ажіотажу навколо поєдинків, перемог.

Наша звитяга була непростою, та й не може бути простою перемога в ключовому матчі. Цим виграшем ми, можна сказати, викреслили збірну Сербії із числа своїх головних конкурентів. Тепер зосереджуватимемося на боротьбі зі збірною Франції.

— Кого можете виділити як лідерів молодіжки?

— Щодо сьогоднішньої гри, то був колектив, який жадав перемоги. Це стосується як тих хлопців, що були на полі, так і тих, хто перебував на лаві запасних. Я взагалі мрію, щоб уся команда була лідером, тоді гра та результат будуть ще кращими.

— Що ви сказали Артему Бондаренку після незабитого пенальті?

— Підтримав. Пенальті не забивають і великі футболісти. Нічого страшного. Через це потрібно пройти. Так гравці стають сильнішими. Артем — серйозний хлопець, він не знітився, а ще з більшою завзятістю продовжив діяти на полі.

— Тепер наш головний конкурент — збірна Франції?

— Якщо брати стратегічно, то так. Але попереду ще чотири поєдинки, які я теж назвав би ключовими. Якщо ми й далі перемагатимемо, то на фініші подивимося, як усе вийде. Я сказав хлопцям, що я в них вірю. Я чомусь упевнений, що вони сильніші за французів.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 14:00

Руслан Ротань: «Результат нас, звісно, засмучує, але цей матч в Японії принесе нам користь»

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань прокоментув...

06.07.2023 00:24

Руслан Ротань: «Нам банально не вистачило відновлення, аби бути готовими на сто відсотків»

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань виступив на п...

04.07.2023 11:44

Офіційно. Щодо головного тренера збірної України з футболу під час Олімпіади-2024

2 липня молодіжна збірна України, перемігши Францію (3:1) у...

Підписатися на новини