Олександр Косенко: «Іспанія залишається однією з найсильніших збірних. На нас очікують непрості поєдинки»

Головний тренер збірної України з футзалу Олександр Косенко поділився очікуваннями від товариських поєдинків проти Іспанії.

У рамках підготовки до фінального турніру Євро-2022 наставник синьо-жовтих Олександр Косенко раніше анонсував спаринги з іспанцями. До команди були викликані 14 виконавців, однак Михайло Зварич не зможе зіграти через травму.

Товариські поєдинки проти Іспанії пройдуть 15—16 листопада в містах Логроньо та Албельда-де-Ірегуа. Перший матч розпочнеться о 19.00 за Києвом, другий — о 19.30.

Перед вильотом до Іспанії наша команда відпрацювала міні-збір у Броварах. Учора ж синьо-жовті провели перше тренування в Логроньо. Головний тренер збірної України Олександр Косенко поділився очікуваннями від спарингів у коментарі для Асоціації футзалу України.

— Збірна України зіграє із чинним віце-чемпіоном Європи та чвертьфіналістом чемпіонату світу. Як охарактеризуєте нинішній стан іспанців?

— Незважаючи на невдалий для неї виступ на чемпіонаті світу, Іспанія залишається однією з найсильніших збірних. Думаю, цей факт ще більше мотивуватиме суперника продемонструвати яскравий футзал перед рідними вболівальниками. Безумовно, на нас очікують непрості поєдинки.

Останні очні зустрічі команди проводили у 2017-му та 2018 роках (товариський матч у київському Палаці спорту та поєдинок 1/4 фіналу чемпіонату Європи). Як вважаєте, наскільки обидві збірні змінилися з того часу?

Звичайно, склади команд досить серйозно змінилися, адже пройшло чимало часу. Є виконавці, які захищали кольори обох збірних ще тоді. Але зміни, дійсно, досить суттєві, склади омолодилися.

Збірна України полетіла до Іспанії без Михайла Зварича. Наскільки вагомою є ця втрата?

Дуже прикро, що Михайло отримав травму й не зміг приєднатися до команди. Нам його не вистачатиме. Попри це, маємо обойму, яка складається з 13-х футзалістів. Готуємося до поєдинків у такому складі.

Учора команда провела перше тренування в Логроньо. Які враження від залу й паркету?

Як на мене, покриття в залі просто відмінне. Воно є доволі швидким. Це паркет федерації, який спеціально постелили під ці поєдинки. Для нас, можливо, специфіка такого паркету є менш типовою, ніж для господарів, коли є всі можливості для швидкого переведення й роботи з м’ячем. Переконаний, що ми отримаємо якісні спаринги з відмінним суперником на відмінному покритті. Це піде лише на користь і дасть нам інформацію для роздумів напередодні фінальної частини Євро-2022.

Склад збірної України з футзалу

Воротарі: Кирило Ципун, Юрій Савенко (обидва — «Продексім»​); польові гравці: Сергій Малишко, Микола Білоцерківець, Микола Микитюк, Ігор Корсун (усі — «Продексім»​), Олександр Педяш, Сергій Журба, Ярослав Лебідь, Євген Сірий (усі — «ХІТ»​), Даниіл Абакшин, Артем Фаренюк, Віталій Радевич (усі — «Ураган»​)

НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.02.2022 13:01

Український голкіпер Кирило Ципун увійшов до символічної збірної найкращих гравців Євро-2022 з футзалу

Голкіпер збірної України Кирило Ципун увійшов до символічної збірної н...

09.02.2022 18:15

Збірна України з футзалу переключається на відбір чемпіонату світу 2024 року

Після виступу на Євро-2022 збірна України з футзалу готуватиметься до...

08.02.2022 18:37

Збірна України з футзалу розмістилася на восьмій позиції в рейтингу УЄФА

У лютневому рейтингу національних команд, оновленому УЄФА, збірна...

Підписатися на новини