Віталій Одегов: «У протистоянні з Португалією будемо прагнути виявити недоліки в нашій грі»

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу U-19 Віталій Одегов поділився очікуваннями від виїзних товариських матчів проти Португалії.

У рамках підготовки до основного раунду відбору Євро-2022 синьо-жовті зіграють із португальськими однолітками на виїзді, у місті Ельвас, 9—10 листопада. Початок першого матчу заплановано на 21.00 за Києвом. Друга зустріч розпочнеться о 19.00.

6—7 листопада українська команда провела навчально-тренувальний збір у Броварах, а 8-го вирушила на товариські поєдинки. Її керманич Віталій Одегов поділився очікуваннями від цих ігор в інтерв’ю для Асоціації футзалу України.

— Віталію Олексійовичу, перед вильотом до Португалії команда провела невеличкий збір у Броварах. Можете підбити його підсумки?

— Дійсно, збір був досить нетривалим, зважаючи на завантаженість гравців у поєдинках національних змагань. Тренування носили відновлювальний характер. Сподіваюся, що зараз хлопці сповнені сил для початку нового тижневого циклу. Хочеться підійти до нього в належній ігровій формі.

— Питання щодо складу. До Португалії не полетів викликаний на матчі Владислав Первєєв із «Сокола». Скажіть, чи всі інші виконавці, на яких ви розраховували, опинилися в обоймі збірної на ці поєдинки?

— Передусім хотів би подякувати тренерам усіх команд, які відпустили своїх підопічних на матчі з топовою європейською збірною. Щодо Первєєва, то клуб відправив листа до Асоціації футзалу України, в якому зазначив, що поєдинки проходять не під час вікна УЄФА. Тож Владислав, який є одним із лідерів своєї команди, залишився в розташуванні клубу для підготовки до матчів чемпіонату.

Також зі складу випали Микола Гуйван, який нещодавно отримав травму в поєдинку першої ліги, і Сава Лутай. Останній через певні нюанси з документами не зумів прилетіти до України з Польщі.

— Попередні матчі проти Португалії відбулися в січні 2020 року й стали першими виїзними поєдинками для цього складу нашої юнацької збірної U-19. Як охарактеризуєте майбутнього суперника?

Португалія має свої футзальні традиції. Національна збірна цієї країни є чинним чемпіоном Європи й світу. Велика увага приділяється й юнацькому футзалу. Збірні в різних вікових категоріях на регулярній основі проводять навчально-тренувальні збори. Буде цікаво перевірити свої сили в протистоянні із серйозним суперником.

— Яке головне завдання на майбутні товариські поєдинки, адже саме з них стартує великий цикл підготовки команди до основного раунду юнацького Євро?

У протистоянні із сильним суперником будемо прагнути виявити ті недоліки, які присутні в нашій грі. Ми ще матимемо час, щоб їх виправити. Окрім того, хлопцям необхідна ігрова практика на міжнародному рівні саме з топовою збірною.

— У неділю визначився останній суперник нашої команди в основному раунді. До Бельгії та Молдови додалася Андорра. Що скажете про юнацьку збірну цієї країни?

Андоррці за своїм темпераментом схожі на іспанців та португальців. Можу відзначити, що вони люблять грати з м’ячем і не будуть закриватися в обороні. Такі мої очікування. Поки що можливості переглянути відео їхніх матчів ми не мали. Звичайно, будемо шукати ці матеріали й знайомитися зі збірною Андорри краще.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.06.2022 13:08

Віталій Одегов: «УЄФА разом із футбольними асоціаціями пішов нам назустріч і ухвалив компромісне рішення»

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу Віталій Одегов розп...

18.05.2021 18:22

Віталій Одегов: «У листопаді збірна України планує зіграти з командою Португалії»

Головний тренер юнацьких збірних України з футзалу Віталій Одегов підб...

02.05.2021 15:30

Оголошено склад юнацької збірної України з футзалу U-17 на тренувальний збір у Харкові

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу U-17 Віталій Одегов...

23.12.2020 16:01

Віталій Одегов: «У лютому плануємо провести спаринги проти чинного чемпіона Європи — команди Іспанії»

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу U-19 Віталій Одегов...

Підписатися на новини